Cum încearcă Rusia să-și acopere pierderile grave din războiul din Ucraina. Putin vrea să crească vârsta… – Digi24

  1. Cum încearcă Rusia să-și acopere pierderile grave din războiul din Ucraina. Putin vrea să crească vârsta…  Digi24
  2. Putin vrea să schimbe regulile. Vârsta maximă de recrutare în armată ar putea fi schimbată până în primăvară  HotNews.ro
  3. Vârsta de încorporare în Rusia ar putea fi majorată la 30 de ani în această primăvară  G4Media.ro
  4. Rusia ar putea crește vârsta de încorporare în această primăvară  STIRILEPROTV.RO
  5. Rusia vrea să crească vârsta maximă de recrutare, spune un deputat de la Moscova. De când s-ar putea…  Libertatea
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Cum încearcă Rusia să-și acopere pierderile grave din războiul din Ucraina. Putin vrea să crească vârsta… – Digi24

Rusia are de gând să crească vârsta maximă de recrutare începând din primăvară, de la 27 la 30 de ani, a declarat deputatul rus Andrei Kartapolov, joi într-o declarație preluată de Reuters. Putin a susţinut, în decembrie, propunerea ministerului apărării de modificare a intervalului de vârstă pentru recrutare, de la 18-27 de ani la 21-30 de ani, însă potrivit lui Kartapolov limita minimă va creşte doar după o perioadă de tranziţie de 1-3 ani.

Rusia intenţionează să majoreze efectivele forţelor armate cu 30%, iar unii susţin că ideea de a aplica o perioadă de tranziţie este o încercare vizibilă a autorităţilor de a creşte numărul de recruţi potenţiali pentru a acoperi pierderile din războiul din Ucraina.

Armata rusă este formată atât din militari profesionişti cât şi din recruţi. Ministrul apărării, Serghei Şoigu, a prezentat planuri de creştere a efectivelor combatante de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de soldaţi.

Întrebat despre posibilele schimbări, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns, joi, că Putin „sprijină ca idee” creşterea vârstei de recrutare, dar stabilirea detaliilor revine ministerului apărării.

În septembrie anul trecut, în Rusia au fost mobilizaţi rezervişti pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial. Au fost rechemaţi sub arme peste 300.000 de foşti soldaţi, inclusiv din rândul celor care efectuaseră stagiul militar obligatoriu.

Rolul recruţilor în război a fost în centrul atenţiei imediat după ce forţele ruse au invadat Ucraina în februarie anul trecut. Ministerul apărării de la Moscova a recunoscut că pe front au fost trimişi şi proaspeţi recruţi, deşi dictatorul rus afirmase că nu se va întâmpla aşa ceva.

Guvernele occidentale estimează că războiul din Ucraina a costat în cele aproape 11 luni de până acum vieţile a zeci de mii de militari ruşi.

Editor : Adrian Dumitru

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com