Zelenski cere mai mult sprijin din partea NATO: „Discursul despre uşi deschise nu este suficient pentru… – Digi24

  1. Zelenski cere mai mult sprijin din partea NATO: „Discursul despre uşi deschise nu este suficient pentru…  Digi24
  2. LIVE Război în Ucraina, ziua 322: Mercenarii Wagner susțin că au cucerit complet orașul Soledar, deși Zelenski spune că luptele continuă / Polonia susține că vrea să trimită tancuri Leopard Ucrainei / Rusia îl înlocuiește pe generalul aflat la conducerea fo  HotNews.ro
  3. Ucraina vrea mai mult decât promisiunea unor „uşi deschise” din partea NATO. Zelenski: „Nu e suficient!”  Adevărul
  4. Războiul din Ucraina, ziua 323. Lupte intense în estul ţării. Zelenski spune că Rusia foloseşte oraşul  Mediafax
  5. Ucraina vrea cu orice preţ în NATO. Zelenski: Sprijinul sub forma discursului despre „uşi deschise” nu este  Observator
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Zelenski cere mai mult sprijin din partea NATO: „Discursul despre uşi deschise nu este suficient pentru… – Digi24

Președintele Volodimir Zelenski a spus miercuri, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi polonez și lituanian, în orașul Liov, că Ucraina are nevoie de mai mult decât promisiunea unor uși deschise din partea NATO, relatează Reuters şi AFP.

Zelenski i-a cerut miercuri Alianţei Nord-Atlantice să facă mai mult decât doar să promită că Ucraina va avea uşa deschisă la summitul din iulie de la Vilnius, adăugând că ţara sa are nevoie de „paşi fermi” în contextul în care încearcă să adere la organizaţia transatlantică, scrie Agerpres.

În luna septembrie, la şapte luni după ce a fost invadată de Rusia, Ucraina a solicitat o procedură rapidă de aderare la NATO. Alianţa afirmă că are o politică a uşilor deschise faţă de Ucraina, dar nu a precizat dacă va accelera măsurile către o posibilă aderare a ţării la organizaţie.

„Pentru moment, doar sprijinul de la colegii din NATO şi sprijinul sub forma discursului despre uşi deschise nu sunt suficiente pentru Ucraina. Mai precis, nu este suficient pentru a motiva statul … soldaţii noştri”, a declarat Zelenski în oraşul Liov (vestul ţării), unde s-a întâlnit cu omologii săi polonez şi lituanian.

„Avem nevoie de paşi în faţă. Decizia va fi la Vilnius, aşteptăm cu nerăbdare paşi fermi, contăm pe ceva mai mult decât uşi deschise”, a spus şeful statului ucrainean.

Liderii statelor NATO i-au promis Ucrainei la summitul de la Bucureşti din 2008 că într-o zi această ţară se va alătura organizaţiei, dar statutul de membru deplin al NATO pare îndepărtat.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat că Varşovia este pregătită să livreze Ucrainei 14 tancuri Leopard, în cadrul unei coaliţii internaţionale.

„Aşa cum ştiţi, trebuie îndeplinite o serie de condiţii formale, (obţinute) acorduri etc. Vrem înainte de toate să existe o coaliţie internaţională”, a spus şeful statului polonez.

Zelenski a salutat anunţul şi a subliniat că ţara sa aşteaptă „o decizie comună” a mai multor state cu privire la tancurile Leopard, de producţie germană.

La rândul său, preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a precizat că ţara sa va „continua să îi furnizeze Ucrainei asistenţă pentru apărare”. Este vorba despre sisteme antiaeriene Zenit şi muniţiile aferente.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Editor : Loredana Bancas

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com