Zdrobită de două ori de ucraineni, o armată de tancuri a Rusiei se pregătește să atace din nou – Libertatea

Zdrobită de două ori de ucraineni, o armată de tancuri a Rusiei se pregătește să atace din nou  Libertatea

Home » Zdrobită de două ori de ucraineni, o armată de tancuri a Rusiei se pregătește să atace din nou – Libertatea

Armata rusă a început să își repoziționeze forțele grele înainte de o ofensivă de iarnă anticipată de experți în regiunea Luhansk, din estul Ucrainei.

Aceste forțe includ elemente ale Armatei 1 de tancuri a Gărzii, care a petrecut luni de zile în Belarus, reconstruindu-și efectivele după ce a fost aproape distrusă de brigăzile ucrainene în timpul a două operațiuni majore anterioare.

Ofensiva din Luhansk ar oferi acestui corp-cheie al armatei ruse a treia șansă pentru a-și dovedi valoarea în Ucraina. Sau, scrie Forbes, ar putea oferi forțelor ucrainene o a treia șansă pentru a-l distruge.

Detalii despre pregătirile Rusiei au fost oferite de experții Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think-tank american.

„Serviciile secrete ucrainene au observat că elemente ale Diviziei a 2-a de pușcași motorizați a Armatei 1 de tancuri din Districtul Militar de Vest s-au retras din Belarus și s-au desfășurat parțial în regiunea Luhansk”, a anunțat zilele trecute ISW.

Armata 1 de tancuri a Gărzii are în subordine două divizii – Divizia a 2-a de pușcași motorizați și Divizia a 4-a de tancuri – plus câteva brigăzi separate. Poate 25.000 sau 30.000 de soldați, în total.

Cu sutele sale de tancuri T-72, T-80 și T-90 și de vehicule de luptă BMP-2 și BMP-3, armata era, teoretic, una dintre cele mai puternice formațiuni de luptă terestră din lume.

Recomandări
Victor Pițurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu, reținuți de DNA în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MapN. Cazul, dezvăluit de o investigație Libertatea

În realitate, ea a avut însă de suferit din unor probleme comune pentru forțele ruse din Ucraina – conducere de slabă calitate și deficiențe logistice, scrie Forbes.

„Pierderi majore” lângă Cernihiv

Primul eșec al Armatei 1 de tancuri a Gărzii a survenit în primele săptămâni ale războiului, când trupele rusești au pornit din Belarus și din sudul Rusiei pentru a captura rapid Kievul.

Armata s-a lovit însă de o rezistență dură în zona orașului Cernihiv, la 100 kilometri nord de Kiev. Brigada 1 de tancuri ucraineană și-a desfășurat 100 de tancuri T-64 în pădurile din jurul orașului Cernihiv și a contracarat atacul rușilor, de la mică distanță.

Rușii îi depășeau numeric pe ucraineni în jurul Cernihivului. Dar ucrainenii au luptat mai bine și mai inteligent, au explicat analiștii Mikhailo Zabrodski, Jack Watling, Oleksandr Danilyiuk și Nick Reynolds într-un studiu realizat pentru Royal United Services Institute din Londra.

„O pregătire mai bună a echipajelor, combinată cu angajamente pe distanțe scurte în care armamentul lor era competitiv, au permis echipajelor tancurilor ucrainene să provoace pagube semnificative unităților rusești surprinse”, au scris cei patru experți.

Timp de șase săptămâni, brigada ucraineană și alte forțe de sprijin au rezistat în Cernihiv. În mod critic, batalioanele rusești care au trecut pe lângă Cernihiv nu au izolat niciodată complet orașul.

Alt video cu mesaj obscen adresat femeilor de către asistentul universitar de la „Nicolae Titulescu”. Înainte să predea la Drept, a fost consilier în Ministerul de Interne Recomandări
Alt video cu mesaj obscen adresat femeilor de către asistentul universitar de la „Nicolae Titulescu”. Înainte să predea la Drept, a fost consilier în Ministerul de Interne

La sfârșitul lunii martie, Kremlinul a ordonat forțelor sale lovite din jurul Kievului să se retragă. Atunci, Brigada 1 de tancuri ucraineană, care încă rezista în Cernihiv, a contraatacat.

În momentul în care armata rusă s-a retras înapoi în Belarus și în sudul Rusiei, Divizia a 2-a de pușcași motorizați a Armatei 1 de tancuri a Gărzii a suferit „pierderi majore”, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Dezastru la est de Harkov

Cealaltă divizie a Armatei 1 Tancuri de Gardă, Divizia a 4-a Tancuri, a suferit propriul dezastru șase luni mai târziu, în jurul orașului Harkov, al doilea oraș din Ucraina, aflat la doar 40 de kilometri de granița cu Rusia, în nord-estul Ucrainei.

La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, brigăzile ucrainene au lansat o contraofensivă majoră care, în câteva săptămâni amețitoare de lupte rapide, a împins trupele rusești din nord-est – inclusiv Divizia a 4-a de tancuri – dincolo de graniță.

Tancurile T-72 și T-64 ale Brigăzii a 4-a de tancuri ucrainene au lovit puternic Divizia a 4-a de tancuri a Gărzii rusești în afara orașului Izium.

În momentul în care divizia rusă s-a retras spre nord, spre granița rusă, aceasta pierduse aproximativ 90 de tancuri T-80U – adică jumătate din efectivele necesare.

ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise Recomandări
ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise

La momentul respectiv, Ministerul britanic al Apărării estima că Moscova va avea nevoie de ani de zile pentru a reconstrui capacitatea de luptă a armatei de tancuri.

Echipamente vechi, oameni proaspăt mobilizați

Învinsă de două ori, Armata 1 de tancuri a Gărzii s-a instalat în garnizoana din Belarus pentru o lungă pregătire de iarnă, care i-a oferit posibilitatea de a-și reconstitui efectivele.

Dar pierderile grele din Ucraina au împiedicat Kremlinul să trimită acestei armate cei mai buni oameni și echipamente, scrie Forbes. Acest lucru s-ar putea vedea pe câmpul de luptă.

Divizia a 2-a de pușcași motorizați „este acum formată în principal din personal mobilizat care operează echipamente mai vechi scoase din depozite”, a subliniat Ministerul britanic al Apărării.

„Eficacitatea sa de luptă va fi probabil limitată, în ciuda mai multor săptămâni de antrenament”, au spus oficialii britanici.

Oricum, pregătite sau nu, unitățile Armatei 1 de tancuri a Gărzii care au fost redistribuite în Luhansk par totuși gata de un atac major. „Rețeaua de forțe convenționale de pe linia frontului din regiunea Luhansk sugerează că forțele rusești s-ar putea pregăti pentru un efort decisiv în acest sector”, a explicat ISW.

Graba rușilor are o posibilă explicație. În ultimele săptămâni, aliații occidentali au promis Kievului sute de tancuri principale și vehicule blindate de luptă de înaltă performanță.

Printre acestea se numără tancurile americane M-1 Abrams, tancurile germane Leopard 2, tancurile britanice Challenger 2 și unele dintre cele mai bune vehicule de luptă și obuziere mobile.

Armata ucraineană ar putea forma în jurul acestor vehicule mai multe brigăzi noi și puternice, însă ofensiva rușilor din Luhansk ar putea începe înainte ca aceste forțe să fie gata de luptă.

Șansele de reușită ale Armatei 1 de tancuri a Gărzii sunt în cel mai bun caz incerte în acest posibil atac major din estul Ucrainei, dar ele vor fi și mai puțin sigure odată ce ucrainenii își vor desfășura noile tancuri, scrie Forbes.

Foto: Hepta

concurs libertatea

"Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul". Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria GSP.RO „Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul”. Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria
Urmărește-ne pe Google News

Rică Răducanu a ajuns la capătul puterilor. Câți bani plătește lunar pentru medicamente EXCLUSIV Playtech.ro
Rică Răducanu a ajuns la capătul puterilor. Câți bani plătește lunar pentru medicamente EXCLUSIV Dan Alexa rupe tăcerea, la 4 ani de la pumnul încasat de la Anamaria Prodan: 'M-a afectat foarte mult' Viva.ro
Dan Alexa rupe tăcerea, la 4 ani de la pumnul încasat de la Anamaria Prodan: ‘M-a afectat foarte mult’ Noile uniforme ale poliţiştilor s-au transformat în cârpe după numai o lună. "Nu mai face şpagatul" Observatornews.ro Noile uniforme ale poliţiştilor s-au transformat în cârpe după numai o lună. „Nu mai face şpagatul” Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online Știrileprotv.ro
Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online O universitate “a anulat” Crăciunul și Paștele pe motiv de globalizare. Care sunt noii termeni folosiți FANATIK.RO
O universitate “a anulat” Crăciunul și Paștele pe motiv de globalizare. Care sunt noii termeni folosiți Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine HOROSCOP
Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află PUBLICITATE
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com