WhatsApp introduce funcții excepționale pentru a spori securitatea conversațiilor – Adevărul

  1. WhatsApp introduce funcții excepționale pentru a spori securitatea conversațiilor  Adevărul
  2. 3 SCHIMBARI WhatsApp Lansate Oficial pe Telefoanele iPhone si Android  iDevice.ro
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » WhatsApp introduce funcții excepționale pentru a spori securitatea conversațiilor – Adevărul

Meta va adăuga noi funcții de securitate în WhatsApp pentru a preveni fraudele și utilizarea ilicită. Account Protect, Device Verification și Automatic Security Codes sunt doar câteva dintre acestea.

Meta va adăuga noi funcții de securitate în WhatsApp. FOTO Shutterstock

Account Protect

Pentru o protecție suplimentară, WhatsApp vă poate solicita să confirmați de pe vechiul smartphone atunci când treceți la un dispozitiv nou, pentru a se asigura că sunteți într-adevăr dumneavoastră. Funcția vă va notifica cu privire la încercările ilegale de a vă muta contul.

Device Verification

Verificărea configurării aplicației permite utilizarea neîntreruptă a acesteia chiar dacă dispozitivul a fost infiltrat de hackeri. Funcția protejează aplicația împotriva virușilor pentru dispozitive mobile care ar putea abuza de telefonul personal fără consimțământ. Acest lucru va opri orice încercare ilegală de a transmite mesaje prin Whatsapp.

Automatic Security Codes

Utilizatorii care au îngrijorări cu privire la securitate pot verifica manual utilizatorii folosind funcția od de securitate. WhatsApp a adăugat o caracteristică de securitate bazată pe KT „Transparența cheii” pentru a face acest proces mai prietenos cu utilizatorul. Atunci când faceți clic pe fila „Encrypt”, această opțiune arată imediat conexiunile sigure. Se asigură că discuțiile private rămân private. Pentru o securitate suplimentară, WhatsApp sugerează și activarea criptării end-to-end și a autentificării cu doi factori.

KEY TRANSPARENCY (KT)

Este o nouă funcție de siguranță criptografică de la WhatsApp, care verifică rapid criptarea conexiunilor fără a solicita informații suplimentare de la utilizatori. Această funcție sporește încrederea în criptarea end-to-end și este publică pentru toți utilizatorii. Pentru
a ajuta la dezvoltarea KT, WhatsApp a creat o unealtă numită Auditable Key
Directory (AKD) pe care oricine o poate folosi pentru a verifica
calitatea directorului. Această unealtă este open-source.

Sistemul KT are două părți principale:

• Pentru a urmări modificările la director, serverul (WhatsApp) păstrează un AKD care poate fi suplimentat doar cu cheile publice asociate conturilor de utilizator.

• Prin intermediul directorului WhatsApp, utilizatorii pot verifica rapid și ușor siguranța dialogurilor, ceea ce ajută utilizatorii interesați de siguranță.
Pentru a confirma faptul că conversațiile private sunt criptate end-to-end la fiecare etapă, noul serviciu WhatsApp utilizează auditul public.

Directorul se referă la o bază de date care stochează informații despre utilizatorii WhatsApp și cheile publice asociate acestora, care sunt utilizate pentru a cripta și decripta mesajele. Acest director este păstrat de serverul WhatsApp și este actualizat atunci când se adaugă sau se elimină utilizatori sau când se schimbă cheile publice asociate acestora.

Cu toate acestea, utilizatorii pot folosi în continuare verificarea codului de securitate normal. 

DATA DE LANSARE

Aplicația va primi noile actualizări în lunile următoare . Conform informațiilor furnizate de companie, utilizatorii care se bazează pe funcția de verificare a codurilor de securitate vor putea beneficia de îmbunătățiri ale setărilor KT. Aceaste funcții ar trebui să fie disponibile mai întâi pentru smartphone-urile cu Android, înainte de a fi disponibile pe iOS.

Source: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com