Vladimir Putin a desfășurat în Ucraina o armă uriașă, numită „Barosul”. Este cel mai puternic morti – STIRILEPROTV.RO

  1. Vladimir Putin a desfășurat în Ucraina o armă uriașă, numită „Barosul”. Este cel mai puternic morti  STIRILEPROTV.RO
  2. Putin a trimis în Ucraina „Barosul”, o armă uriașă capabilă să tragă cu proiectile nucleare  Adevărul
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Vladimir Putin a desfășurat în Ucraina o armă uriașă, numită „Barosul”. Este cel mai puternic morti – STIRILEPROTV.RO

Forțele ruse, care au suferit pierderi masive în prima linie a frontului, au desfășurat pe câmpul de luptă cel mai puternic mortier din lume, capabil să folosească și încărcătură nucleară, scrie Mirror.co.uk.

Denumit „Barosul”, mortierul autopropulsat 2S4 Tulpan – sau Tyulpan are un tun de 240 mm – de două ori mai mare decât mortierele NATO, care au doar 120 mm.

Transportat pe propriile sale șenile, are o rază de acțiune de 19 kilometri și este folosit pentru a distruge fortificații mari, echipamente militare sau poziții strategice.

Este capabil să tragă cu bombe nucleare, deși este probabil ca acest lucru să fie limitat la „micro-bombe nucleare” menite să distrugă o zonă de dimensiunea unui stadion de fotbal, informează publicația britanică.

Arma a fost deja folosită în Afganistan, Cecenia și Siria, cu efecte devastatoare.

Citește și

De asemenea, poate trage cu arme perforante, ghidate cu laser și cu muniții cu dispersie interzise, precum și cu arme nucleare tactice.

Comandanții Moscovei încearcă cu disperare să mențină o contraofensivă de-a lungul frontului de est.

O sursă din armată a declarat pentru Daily Mirror: „Aceasta este o armă uriașă, devastatoare și capabilă să distrugă o zonă mare. Dar va fi, de asemenea, o țintă foarte mare pentru echipele de drone și artilerie ale Ucrainei, care vânează zilnic echipamentele ofensive ale Rusiei”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com