UPDATE: Noi detalii despre Mario Iorgulescu, după ce dosarul în care e acuzat de omor a ajuns la Curtea de Apel. A evadat din clinică și a fost reinternat forțat cu ajutorul carabinierilor

UPDATE ora 12:40: Avocatul lui Gino Iorgulescu (reprezentant și tutore al fiului său, Mario Iorgulescu) a cerut amânarea termenului de judecată și a solicitat instanței ca procesul să se desfășoare cu ușile închise. El a informat judecătorii că Mario Iorgulescu a evadat în cursul lunii mai din clinica unde era internat și că a fost găsit cu ajutorul carabinerilor. Acesta a fost internat forțat într-o altă clinică, a mai spus avocatul.

Judecătorii au acceptat amânarea termenului de judecată pentru 26 iunie, pentru a i se permite lui Gino Iorgulescu să fie prezent. Curtea a amânat pentru termenul următor cererea de declarare a procesului nepublic.


Primul verdict din acest dosar a fost pronunţat de Tribunalul București, în februarie anul acesta. Decizia a fost atacată de Mario Iorgulescu, prin avocaţii angajaţi de tatăl său. Și procurorii au formulat apel, nemulțumiți de decizie. 

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, unde instanţa, potrivit legii, ar trebui să înceapă cu „ascultarea inculpatului, când aceasta este posibilă”. 

Conform documentelor depuse la dosar de către avocații săi, Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică din Italia. Din august 2020, de când dosarul a fost trimis în instanță, el nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință.

Recomandări
„Drepturile omului” pentru Marcel Ciolacu înseamnă să-și angajeze pe bani publici colegii din PSD

Ce ar putea decide Curtea de Apel

După judecarea apelului, instanța ar putea da una dintre următoarele soluții:

  • respingerea apelului, ca nefondat, şi menținerea deciziei de condamnare de la Tribunalul Bucureşti;
  • admiterea apelului lui Mario Iorgulescu sau a celui formulat de procurori. În acest caz, judecătorii fie vor pronunța o nouă hotărâre, fie vor decide rejudecarea cauzei, iar dosarul se va întoarce la Tribunalul Bucureşti. 

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au anunţat public că vor insista pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice ce ar trebui să stabilească dacă, din punct de vedere medical, clientul lor „are reprezentarea faptelor şi a susţinerilor sale, cu alte cuvinte dacă poate sta într-un proces penal”.

Anterior, judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a respins varianta ca această expertiză să fie efectuată în Italia, aşa cum cer avocaţii. „Este obligatorie prezența și audierea inculpatului în sala de judecată, pentru ca instanța să-și dea seama dacă e nevoie de o expertiză”, a explicat magistratul.

Care este strategia apărării lui Iorgulescu jr

La Tribunalul București, avocaţii lui Mario Iorgulescu au protestat față de modul în care s-a derulat procesul, numindu-l „o mascaradă judiciară”. 

A doua moarte, lentă, a celor 44 de pacienți care au ars de vii în spitale: după doi ani și jumătate de la prima tragedie, nicio anchetă nu a fost finalizată Recomandări
A doua moarte, lentă, a celor 44 de pacienți care au ars de vii în spitale: după doi ani și jumătate de la prima tragedie, nicio anchetă nu a fost finalizată

La ultimul termen al procesului pe fond, avocaţii au pledat pentru lipsa de discernământ a clientului lor, despre care au afirmat, în sala de judecată, că „e o persoană cu un handicap mental constatat”. 

Pe de altă parte, ei au cerut ca Mario Iorgulescu să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, şi nu pentru omor, dar instanța le-a respins solicitarea. 

Uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar condamnările se dau, în general, cu suspendarea executării lor, în vreme ce pentru omor pedeapsa e de la 10 la 20 de ani de închisoare.

mario iorgulescu
Când s-a întâmplat accidentul, Mario Iorgulescu conducea un autoturism Aston Marin model DBS

De ce a primit 15 ani și 8 luni de închisoare

În motivarea deciziei de condamnare, judecătoarea de la Tribunalul București a precizat că, în noaptea accidentului, atunci când s-a urcat la volan, Mario Iorgulescu s-a bazat exclusiv pe hazard, iar acțiunile sale „denotă completa sa indiferență față de posibilele urmări ale propriilor acțiuni”.

Departe de România care nu i-a oferit mai nimic. Ce mi-a povestit o prietenă cu două diplome de facultate, plecată în Anglia să îngrijească bătrâni Recomandări
Departe de România care nu i-a oferit mai nimic. Ce mi-a povestit o prietenă cu două diplome de facultate, plecată în Anglia să îngrijească bătrâni

„Din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii, pedala de accelerație era apăsată la maximum”, subliniază instanța. 

Mario Iorgulescu a manifestat, în opinia judecătoarei, „indiferență față de urmările acțiunilor sale pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victima Vicol Daniel cu intenție indirectă”.

Pentru omor, Mario Iorgulescu a primit o pedeapsă de 14 ani și două luni de închisoare. La aceasta s-a adăugat un spor de o treime, din condamnarea pe care fiul președintelui LPF o primise anterior, pentru complicitate la sechestrarea unui bărbat.

Cum s-a întâmplat accidentul mortal

În seara de 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a mers la o petrecere, într-o localitate de lângă Bucureşti. Martorii audiaţi de procurori au declarat că, în jurul orei 3.00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan și a plecat spre București.

Conducea o mașină primită cadou de la tatăl său, un Aston Martin model DBS, care costa 300.000 de euro.

La intrarea în Capitală, având 143 km/h, după cum au stabilit anchetatorii, Iorgulescu jr a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism. Acesta era condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc. Doi copii au rămas orfani de tată.

Rănit în accident, Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias. Potrivit acuzării, testele au arătat că el se afla sub influenţa cocainei şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l.

De la Spitalul Elias, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții lui la o clinică din Italia.

Pe 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, deoarece starea lui psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”, au precizat magistrații italieni.

Mario Iorgulescu e dat în urmărire de Poliţia Română din mai 2020.

„Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare”

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia”, declara fiul lui Gino Iorgulescu în noiembrie anul trecut, într-un interviu pentru fanatik.ro. A fost prima sa ieşire publică, după accidentul din 2019. 

A urmat apoi un interviu pentru spynews.ro, în care a transmis condoleanţe familiei victimei, dar şi un mesaj pentru instanță: „doamna judecătoare, dacă dumneavoastră și cei care urmăresc acest caz cred că eu merit 20 de ani de închisoare, e clar că lucrurile în România stau mai rău decât crede lumea”.

Tot în noiembrie anul trecut, Mario Iorgulescu și-a reactivat, pentru scurt timp, contul de Instagram. De atunci, îl activează periodic, de fiecare dată doar pentru câteva zile.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

donatii libertatea

Detaliul halucinant despre Kate care s-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat la încoronare cu ea, imaginile vorbesc de la sine Playtech.ro
Detaliul halucinant despre Kate care s-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat la încoronare cu ea, imaginile vorbesc de la sine Cine sunt actorii din noul serial de la Antena 1 TVMANIA.RO
Cine sunt actorii din noul serial de la Antena 1 Bursucu, adevărul despre relația cu Teo Trandafir: ”Au fost momente în care nu am știut cum să răspund” FANATIK.RO
Bursucu, adevărul despre relația cu Teo Trandafir: ”Au fost momente în care nu am știut cum să răspund” Ce salariu vor tinerii șomeri care spun că nu-și găsesc locuri de muncă. „Eu mă pricep pe toate chestiile” Știrileprotv.ro
Ce salariu vor tinerii șomeri care spun că nu-și găsesc locuri de muncă. „Eu mă pricep pe toate chestiile” "Nu te vom uita niciodată". Cristi a murit la doar 24 de ani, pe un drum din Sibiu. Tânărul s-a înfipt cu mașina într-un autobuz oprit în staţie  Observatornews.ro „Nu te vom uita niciodată”. Cristi a murit la doar 24 de ani, pe un drum din Sibiu. Tânărul s-a înfipt cu mașina într-un autobuz oprit în staţie  Un străin venit să lucreze în România a intrat în celebrul palat al lui Gigi Becali. Ce descoperire a făcut şi reacţia afaceristului: "Este incredibil" Orangesport.ro
Un străin venit să lucreze în România a intrat în celebrul palat al lui Gigi Becali. Ce descoperire a făcut şi reacţia afaceristului: „Este incredibil” Imaginile spun tot! Cum au fost filmați Andreea Bălan și Jador, după ce artista a negat că au o relație romantică Unica.ro
Imaginile spun tot! Cum au fost filmați Andreea Bălan și Jador, după ce artista a negat că au o relație romantică Horoscop 15 mai 2023. Scorpionii vor avea șansa de a ajunge la o înțelegere cu unii dintre partenerii importanți, dar trebuie să știe limitele HOROSCOP
Horoscop 15 mai 2023. Scorpionii vor avea șansa de a ajunge la o înțelegere cu unii dintre partenerii importanți, dar trebuie să știe limitele

RECOMANDĂRI

Source: libertatea.ro

Home » UPDATE: Noi detalii despre Mario Iorgulescu, după ce dosarul în care e acuzat de omor a ajuns la Curtea de Apel. A evadat din clinică și a fost reinternat forțat cu ajutorul carabinierilor

UPDATE ora 12:40: Avocatul lui Gino Iorgulescu (reprezentant și tutore al fiului său, Mario Iorgulescu) a cerut amânarea termenului de judecată și a solicitat instanței ca procesul să se desfășoare cu ușile închise. El a informat judecătorii că Mario Iorgulescu a evadat în cursul lunii mai din clinica unde era internat și că a fost găsit cu ajutorul carabinerilor. Acesta a fost internat forțat într-o altă clinică, a mai spus avocatul.

Judecătorii au acceptat amânarea termenului de judecată pentru 26 iunie, pentru a i se permite lui Gino Iorgulescu să fie prezent. Curtea a amânat pentru termenul următor cererea de declarare a procesului nepublic.


Primul verdict din acest dosar a fost pronunţat de Tribunalul București, în februarie anul acesta. Decizia a fost atacată de Mario Iorgulescu, prin avocaţii angajaţi de tatăl său. Și procurorii au formulat apel, nemulțumiți de decizie. 

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, unde instanţa, potrivit legii, ar trebui să înceapă cu „ascultarea inculpatului, când aceasta este posibilă”. 

Conform documentelor depuse la dosar de către avocații săi, Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică din Italia. Din august 2020, de când dosarul a fost trimis în instanță, el nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință.

Recomandări
„Drepturile omului” pentru Marcel Ciolacu înseamnă să-și angajeze pe bani publici colegii din PSD

Ce ar putea decide Curtea de Apel

După judecarea apelului, instanța ar putea da una dintre următoarele soluții:

  • respingerea apelului, ca nefondat, şi menținerea deciziei de condamnare de la Tribunalul Bucureşti;
  • admiterea apelului lui Mario Iorgulescu sau a celui formulat de procurori. În acest caz, judecătorii fie vor pronunța o nouă hotărâre, fie vor decide rejudecarea cauzei, iar dosarul se va întoarce la Tribunalul Bucureşti. 

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au anunţat public că vor insista pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice ce ar trebui să stabilească dacă, din punct de vedere medical, clientul lor „are reprezentarea faptelor şi a susţinerilor sale, cu alte cuvinte dacă poate sta într-un proces penal”.

Anterior, judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a respins varianta ca această expertiză să fie efectuată în Italia, aşa cum cer avocaţii. „Este obligatorie prezența și audierea inculpatului în sala de judecată, pentru ca instanța să-și dea seama dacă e nevoie de o expertiză”, a explicat magistratul.

Care este strategia apărării lui Iorgulescu jr

La Tribunalul București, avocaţii lui Mario Iorgulescu au protestat față de modul în care s-a derulat procesul, numindu-l „o mascaradă judiciară”. 

A doua moarte, lentă, a celor 44 de pacienți care au ars de vii în spitale: după doi ani și jumătate de la prima tragedie, nicio anchetă nu a fost finalizată Recomandări
A doua moarte, lentă, a celor 44 de pacienți care au ars de vii în spitale: după doi ani și jumătate de la prima tragedie, nicio anchetă nu a fost finalizată

La ultimul termen al procesului pe fond, avocaţii au pledat pentru lipsa de discernământ a clientului lor, despre care au afirmat, în sala de judecată, că „e o persoană cu un handicap mental constatat”. 

Pe de altă parte, ei au cerut ca Mario Iorgulescu să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, şi nu pentru omor, dar instanța le-a respins solicitarea. 

Uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar condamnările se dau, în general, cu suspendarea executării lor, în vreme ce pentru omor pedeapsa e de la 10 la 20 de ani de închisoare.

mario iorgulescu
Când s-a întâmplat accidentul, Mario Iorgulescu conducea un autoturism Aston Marin model DBS

De ce a primit 15 ani și 8 luni de închisoare

În motivarea deciziei de condamnare, judecătoarea de la Tribunalul București a precizat că, în noaptea accidentului, atunci când s-a urcat la volan, Mario Iorgulescu s-a bazat exclusiv pe hazard, iar acțiunile sale „denotă completa sa indiferență față de posibilele urmări ale propriilor acțiuni”.

Departe de România care nu i-a oferit mai nimic. Ce mi-a povestit o prietenă cu două diplome de facultate, plecată în Anglia să îngrijească bătrâni Recomandări
Departe de România care nu i-a oferit mai nimic. Ce mi-a povestit o prietenă cu două diplome de facultate, plecată în Anglia să îngrijească bătrâni

„Din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii, pedala de accelerație era apăsată la maximum”, subliniază instanța. 

Mario Iorgulescu a manifestat, în opinia judecătoarei, „indiferență față de urmările acțiunilor sale pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victima Vicol Daniel cu intenție indirectă”.

Pentru omor, Mario Iorgulescu a primit o pedeapsă de 14 ani și două luni de închisoare. La aceasta s-a adăugat un spor de o treime, din condamnarea pe care fiul președintelui LPF o primise anterior, pentru complicitate la sechestrarea unui bărbat.

Cum s-a întâmplat accidentul mortal

În seara de 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a mers la o petrecere, într-o localitate de lângă Bucureşti. Martorii audiaţi de procurori au declarat că, în jurul orei 3.00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan și a plecat spre București.

Conducea o mașină primită cadou de la tatăl său, un Aston Martin model DBS, care costa 300.000 de euro.

La intrarea în Capitală, având 143 km/h, după cum au stabilit anchetatorii, Iorgulescu jr a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism. Acesta era condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc. Doi copii au rămas orfani de tată.

Rănit în accident, Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias. Potrivit acuzării, testele au arătat că el se afla sub influenţa cocainei şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l.

De la Spitalul Elias, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții lui la o clinică din Italia.

Pe 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, deoarece starea lui psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”, au precizat magistrații italieni.

Mario Iorgulescu e dat în urmărire de Poliţia Română din mai 2020.

„Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare”

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia”, declara fiul lui Gino Iorgulescu în noiembrie anul trecut, într-un interviu pentru fanatik.ro. A fost prima sa ieşire publică, după accidentul din 2019. 

A urmat apoi un interviu pentru spynews.ro, în care a transmis condoleanţe familiei victimei, dar şi un mesaj pentru instanță: „doamna judecătoare, dacă dumneavoastră și cei care urmăresc acest caz cred că eu merit 20 de ani de închisoare, e clar că lucrurile în România stau mai rău decât crede lumea”.

Tot în noiembrie anul trecut, Mario Iorgulescu și-a reactivat, pentru scurt timp, contul de Instagram. De atunci, îl activează periodic, de fiecare dată doar pentru câteva zile.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

donatii libertatea

Detaliul halucinant despre Kate care s-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat la încoronare cu ea, imaginile vorbesc de la sine Playtech.ro
Detaliul halucinant despre Kate care s-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat la încoronare cu ea, imaginile vorbesc de la sine Cine sunt actorii din noul serial de la Antena 1 TVMANIA.RO
Cine sunt actorii din noul serial de la Antena 1 Bursucu, adevărul despre relația cu Teo Trandafir: ”Au fost momente în care nu am știut cum să răspund” FANATIK.RO
Bursucu, adevărul despre relația cu Teo Trandafir: ”Au fost momente în care nu am știut cum să răspund” Ce salariu vor tinerii șomeri care spun că nu-și găsesc locuri de muncă. „Eu mă pricep pe toate chestiile” Știrileprotv.ro
Ce salariu vor tinerii șomeri care spun că nu-și găsesc locuri de muncă. „Eu mă pricep pe toate chestiile” "Nu te vom uita niciodată". Cristi a murit la doar 24 de ani, pe un drum din Sibiu. Tânărul s-a înfipt cu mașina într-un autobuz oprit în staţie  Observatornews.ro „Nu te vom uita niciodată”. Cristi a murit la doar 24 de ani, pe un drum din Sibiu. Tânărul s-a înfipt cu mașina într-un autobuz oprit în staţie  Un străin venit să lucreze în România a intrat în celebrul palat al lui Gigi Becali. Ce descoperire a făcut şi reacţia afaceristului: "Este incredibil" Orangesport.ro
Un străin venit să lucreze în România a intrat în celebrul palat al lui Gigi Becali. Ce descoperire a făcut şi reacţia afaceristului: „Este incredibil” Imaginile spun tot! Cum au fost filmați Andreea Bălan și Jador, după ce artista a negat că au o relație romantică Unica.ro
Imaginile spun tot! Cum au fost filmați Andreea Bălan și Jador, după ce artista a negat că au o relație romantică Horoscop 15 mai 2023. Scorpionii vor avea șansa de a ajunge la o înțelegere cu unii dintre partenerii importanți, dar trebuie să știe limitele HOROSCOP
Horoscop 15 mai 2023. Scorpionii vor avea șansa de a ajunge la o înțelegere cu unii dintre partenerii importanți, dar trebuie să știe limitele

RECOMANDĂRI

Source: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com