Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, după ce șoferul nu a respectat limita. I-au fost dezumflate roțile – STIRILEPROTV.RO

  1. Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, după ce șoferul nu a respectat limita. I-au fost dezumflate roțile  STIRILEPROTV.RO
  2. Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din București. Traficul este restricționat  Antena 3 CNN
  3. UPDATE Șoferul a fost amendat pentru modificările neomologate la camionul care s-a blocat joi în Pasajul Unirii din București/ Primăria Sectorului 4: Toate incidentele din pasaj au avut la bază ignorarea şi nerespectarea regulilor de circulaţie  G4Media.ro
  4. VIDEO Un nou incident în Pasajul Unirii: o autoutilitară s-a blocat la mijlocul tunelului / Vehiculul avea caroseria modificată și era mai înalt decât limita permisă  HotNews.ro
  5. Un camion s-a blocat la jumătatea pasajului Unirii din Capitală  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, după ce șoferul nu a respectat limita. I-au fost dezumflate roțile – STIRILEPROTV.RO

Un camion s-a blocat în Pasajul Unirii, joi, pe sensul dinspre Bulevardul Mărășești către Piața Universității.

La fața locului au fost direcționați polițiștii rutieri pentru asigurarea măsurilor de fluență.

Ca să îl poată scoate din pasaj, roțile camionului au fost dezumflate. 

Cu roțile dezumflate, autoutilitara avea 3,78 metri înălțime, limita fiind de 3,5 metri. Șoferul a fost amendat cu 600 de lei pentru nerespectarea indicatorului și cu 870 de lei pentru că a condus o mașină modificată.

Citește și

Traficul a fost reluat.

StirilePROTV

Reacția primăriei

Primăria Sectorului 4 a emis un comunicat de presă în urma incidentului din pasaj.

„În pofida echipajului de poliție locală prezent la fața locului, a sistemelor de presemnalizare activate, a indicatoarelor și a marcajelor rutiere, în cursul zilei de astăzi, 12.01.a.c, încă un șofer nu a respectat regulile de circulație și a intrat în Pasajul Unirii, conducând un vehicul cu o înălțime mai mare decât cea maxim admisă.

Potrivit polițiștilor sosiți la fața locului, deși în talonul vehiculului este trecută înălțimea de 3,39 m, în realitate, măsurătorile au arătat o înălțime de 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei.

Toate incidentele ce au avut loc până acum în interiorul pasajului rutier au avut la bază ignorarea și nerespectarea regulilor de circulație, fapt dovedit prin procesele verbale întocmite de către Poliția Rutieră.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliția Rutieră și cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București va elabora, până la sfârșitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecție și semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

Indiferent de câte mijloace de semnalizare și protecție vom utiliza, ignorarea regulilor de circulație și a sistemelor montate vor genera în continuare incidente de această natură.

Prin urmare facem un apel către toți participanții la trafic să respecte cu strictețe prevederile Codului Rutier”, a transmis primăria.

12 milioane de euro investiți și mai multe incidente

Incidentul are loc la mai puţin de trei săptămâni după ce, în 23 decembrie 2022, un autocar cu turişti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea în pasaj, o persoană decedând. Iniţial, peste 20 de persoane au fost transportate la spital. Ulterior, unii dintre cei aflaţi în autocar au anunţat că se vor adresa instanţei, potrivit news.ro.

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după o investiţie de 12 milioane de euro.

”Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, anunţa la acel moment Primăria Sectorului 4.

La câteva zile de la inaugurare, un şofer turc a fost amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu TIR-ul în Pasajul Unirii, fără a respecta limita de înălţime, şi a rupt poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj.

În 21 septembrie, un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. Pagubele vor fi stabilite de o comisie şi urmează să îi fie imputate şoferului, anunţa atunci Primăria Sectorului 4, care preciza şi că, de la redeschiderea pasajului, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com