Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit duminică în Nepal / Niciun supraviețuitor până acum / Printre pasageri erau și 10 cetățeni străini- UPDATE – HotNews.ro

  1. Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit duminică în Nepal / Niciun supraviețuitor până acum / Printre pasageri erau și 10 cetățeni străini- UPDATE  HotNews.ro
  2. Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbușit în Nepal. Cel puțin 16 persoane au murit | VIDEO  STIRILEPROTV.RO
  3. Cel puțin 16 oameni au murit, după ce un avion cu 72 de pasageri s-a prăbușit, în Nepal. Secundele de  Observator
  4. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit duminică în Nepal / Niciun supraviețuitor până acum / Printre pasageri erau și 10 cetățeni străini- UPDATE – HotNews.ro

Cel puțin 16 persoane au fost ucise duminică în urma prăbușirii unui avion în Pokhara, în vestul Nepalului, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei, în cel mai grav accident din ultimii 30 de ani din mica țară himalayană, transmite Reuters.

Avion al Yeti Airlines în NepalFoto: DreamsTime / Air

„Ne așteptăm să recuperăm și mai multe trupuri neînsuflețite. Avionul s-a rupt în bucăți”, a declarat Krishna Bhandari.

În avionul bimotor ATR 72 operat de compania nepaleză Yeti Airlines se aflau 72 de persoane, inclusiv doi copii, patru membri ai echipajului și 10 cetățeni străini, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Sudarshan Bartaula.

„Nu le cunoaștem naționalitățile. Încercăm să le stabilim”, a spus el. Sute de membri ai forțelor de salvare au intervenit pe dealul unde a avut loc accidentul.

Acesta este cel mai grav accident din Nepal din 1992, când un Airbus A300 al Pakistan International Airlines s-a prăbușit pe un versant în timp ce se apropia de Kathmandu, potrivit bazei de date a Aviation Safety Network.

Avionul avea o vechime de 15 ani, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightRadar24. ATR72 este un avion bimotor cu turbopropulsie utilizat pe scară largă, fabricat de o societate mixtă a Airbus și a companiei italiene Leonardo.

Yeti Airlines are o flotă de șase avioane ATR72-500, potrivit site-ului său web.

Televiziunile locale au arătat un fum negru și gros care se ridica de la locul prăbușirii, în timp ce echipele de salvare și mulțimea de oameni se adunau în jurul epavei avionului.

Accidentele aeriene nu sunt neobișnuite în Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everest, deoarece vremea se poate schimba brusc și poate crea condiții periculoase.

Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului după accidentul aviatic, potrivit unui comunicat al guvernului.

––––

Știrea inițială:

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit duminică în Nepal, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Yeti Airlines, precizând că nu știe „dacă există supraviețuitori”.

„Erau 68 de pasageri la bord și patru membri ai echipajului (…) forțele de salvare sunt pe drum, nu știm pentru moment dacă există supraviețuitori”, a declarat pentru AFP Sudarshan Bartaula.

Televiziunea de stat a anunțat că unele corpuri au fost recuperate de la locul prăbușirii, în vestul micii țări din Himalaya, potrivit Reuters.

Foto Articol: Air©L T|Dreamstime.com)

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com