Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO – Digi24

  1. Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO  Digi24
  2. Finlanda intră în NATO cu un arsenal impresionant ce depășește Polonia, Germania, Norvegia și Suedia la  STIRILEPROTV.RO
  3. Finlanda, un atu pentru NATO în faţa Rusiei – analiză  G4Media.ro
  4. Jens Stoltenberg: Este de neconceput să existe un atac asupra Suediei şi NATO să nu reacţioneze  Digi24
  5. Istoria NATO. Cum a crescut cea mai mare alianță militară din lume și care a fost singura dată când s-a  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO – Digi24

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat miercuri că Suedia mai are paşi de făcut până la statutul de membru al NATO. Declarația oficialului turc vine la o zi după ce Finlanda a intrat oficial în Alianţa Nord-Atlantică.

Mevlut Cavusoglu a declarat presei că a discutat la Bruxelles cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, despre candidatura Suediei la NATO şi despre problema vânzării de avioane de vânătoare F-16 americane către Turcia.

Suedia şi-a depus candidatura la NATO odată cu Finlanda, în mai anul trecut, la trei luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, şi a semnat protocolul de aderare la alianţă în iulie. Aderarea Suediei a fost ratificată de toate statele membre ale NATO, cu excepţia Turciei şi Ungariei.

Ankara insistă ca autorităţile de la Stockholm să ia unele măsuri de combatere a terorismului, în special a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Budapesta susţine oficial, la nivel guvernamental, ratificarea extinderii NATO, însă procesul parlamentar s-a derulat deocamdată doar în privinţa Finlandei. Sesiunea de primăvară a parlamentului ungar se încheie în 15 iunie.

Finlanda a devenit marţi cel de-al 31-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice în urma unei ceremonii desfăşurate la sediul NATO în cadrul căreia a depus instrumentul de aderare, care a fost înaintat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, reprezentantul statului gardian al tratatului fondator, transmite Agerpres.

Ultimul pas înainte de aderarea Finlandei a avut loc marţi la sediul Alianţei, unde Turcia, ultima care a ratificat aderarea statului nordic, a transmis documentele în cauză reprezentanţilor SUA.

Editor : B.P.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com