Serghei Lavrov, furios că SUA nu au acordat vize jurnaliștilor ruși: „Nu vom uita, nu vom ierta” – Digi24

  1. Serghei Lavrov, furios că SUA nu au acordat vize jurnaliștilor ruși: „Nu vom uita, nu vom ierta”  Digi24
  2. Serghei Lavrov afirmă că Moscova „nu va ierta” SUA pentru că au refuzat să elibereze vize…  Libertatea
  3. Serghei Lavrov, înfuriat că SUA nu au acordat vize jurnaliștilor ruși, pentru participarea la Consiliul de Securitate al ONU: „Nu vom uita, nu vom ierta” / Oficial rus: ”Vom găsi forme de răspuns la acest lucru, astfel încât americanii să-şi amintească p  G4Media.ro
  4. Lavrov avertizează că Rusia „nu va ierta” SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor săi  Adevărul
  5. Lavrov spune că Moscova „nu va ierta” SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Serghei Lavrov, furios că SUA nu au acordat vize jurnaliștilor ruși: „Nu vom uita, nu vom ierta” – Digi24

Moscova „nu va ierta” Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, luni şi marţi la ONU, a declarat duminică ministrul rus înainte de plecarea sa la New York.

„Nu vom uita, nu vom ierta”, a avertizat Lavrov în faţa presei, denunţând o decizie „laşă” a Washingtonului, potrivit Agerpres.

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.

„O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă ‘s-a dezumflat’ şi chiar a făcut un lucru stupid”, a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că Statele State, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, „ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie”.

De la începutul intervenţiei ruse în Ucraina, condiţiile pentru eliberare a acreditărilor pe lângă Ministerul rus al Afacerilor Externe de la Moscova, de care depind vizele, au fost deja mult înăsprite.

Acest nou episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea unui jurnalist american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de „spionaj” de către autorităţile ruse, ceea ce Statele Unite şi persoana în cauză resping categoric.

Un tribunal rus a respins marţi cererea de eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich, menţinându-se astfel plasarea sa în detenţie provizorie pentru acuzaţii de spionaj, pe care ziaristul le respinge, notează AFP şi Reuters.

Evan Gershkovich, reporter la cotidianul american Wall Street Journal, a fost arestat la sfârşitul lui martie în timp ce realiza un reportaj la Ekaterinburg, în regiunea Ural.

Editor : A.P.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com