Scholz reafirmă că trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina nu înseamnă că Germania e parte directă a… – Digi24

  1. Scholz reafirmă că trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina nu înseamnă că Germania e parte directă a…  Digi24
  2. LIVE Război în Ucraina, ziua 340: Putin, deschis unui dialog cu Scholz / Președintele nou ales al Cehiei va face o vizită la Kiev / Zelenski: Aprovizionarea cu rachete cu rază lungă de acțiune e „vitală”  HotNews.ro
  3. Olaf Scholz a vorbit despre livrarea de avioane de luptă Ucrainei: să nu intrăm într-un război al licita  Mediafax
  4. Cancelarul Germaniei vrea discuții directe cu Putin, pentru a pune capăt războiului din Ucraina  Adevărul
  5. Cancelarul german Olaf Scholz va încerca să pună capăt războiului Rusiei cu Ucraina prin negocieri directe cu președintele Putin  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Scholz reafirmă că trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina nu înseamnă că Germania e parte directă a… – Digi24

Cancelarul german, Olaf Scholz, a reiterat că Germania nu este parte directă a războiului din Ucraina, chiar dacă ajută Ucraina cu tancuri. Scholz a ținut să reafirme din nou acest lucru după ce Germania a fost acuzată de elemente din regimul criminal de la Kremlin, care au profitat de o declarație a șefei diplomației de la Berlin, Annalena Baerbock, pentru a lansa noi ipoteze de propagandă.

„Acesta este un război între Rusia şi Ucraina”, a spus cancelarul german, sâmbătă seara, în timpul unei conferinţe de presă de la Buenos Aires, prima oprire a vizitei sale de patru zile în America Latină. Faptul că Germania furnizează Ucrainei ajutor financiar, umanitar sau arme nu a schimbat acest lucru, a adăugat Scholz.

Germania va face tot posibilul pentru a preveni o escaladare care să ducă la un război între Rusia şi statele membre NATO, a spus el. „Pentru noi nici nu se pune problema. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că asta nu se întâmplă”, a adăugat Scholz.

Comentariile cancelarului o declarație de marți a Annalenei Baerbock care a fost foarte rapid preluată de Kremlin și folosită în scopurile de propagandă ale regimului Putin.

Baerbock a făcut apel la coeziune în rândul aliaţilor occidentali la Consiliul Europei, la Strasbourg, şi a afirmat: „Luptăm un război împotriva Rusiei, nu unul cu celălalt”.

Presa de stat din Rusia a folosit această declaraţie ca „dovadă” pentru a afirma că Germania şi alte state UE sunt părţi directe în războiul din Ucraina, un război de agresiune pornit de regimul Putin. 

Ministerul de externe german a clarificat, între timp, că afirmaţiile lui Baerbock nu au avut intenţia să prezinte Germania ca parte beligerantă, nici pe aliaţii săi. Scholz intenţionează, de asemenea, că continue convorbirile directe cu dictatorul rus, Vladimir Putin, pentru a încerca să facă demersuri în sensul încheierii războiului împotriva Ucrainei.

„Voi discuta de asemenea din nou cu Putin la telefon, pentru că este necesar să discutăm unul cu altul”, a declarat cancelarul german într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel consultat de DPA, înainte de a fi publicat duminică, scrie Agerpres.

„Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina şi să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieţi”, a adăugat el.

Editor : Adrian Dumitru

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com