Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina – STIRILEPROTV.RO

  1. Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina  STIRILEPROTV.RO
  2. Ministrul Apărării din Germania a demisionat după un mesaj de Anul Nou intens criticat  Digi24
  3. BREAKING Ministrul german al apărării demisionează  G4Media.ro
  4. Germania rămâne fără ministru al Apărării în plin scandal legat de blindatele Puma / Christine Lambrecht a demisionat  HotNews.ro
  5. Ministra germană a apărării Christine Lambrecht a demisionat, după o serie de gafe care i-au afectat…  Libertatea
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina – STIRILEPROTV.RO

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, și-a anunțat luni, oficial, demisia. Potrivit Deutsche Welle, această decizie ar fi fost luată după un mesaj controversat pe care oficialul german l-ar fi transmis în noaptea de Anul Nou.  

Conform sursei citate, în acest mesaj, care a fost postat pe rețelele de socializare, Lambrecht a vorbit despre războiul din Ucraina având sunetul artificiilor de săbătoare pe fundal.

Potrivit Agerpres, în noaptea de Revelion, Lambrecht a postat pe un cont privat de Instagram un video în care făcea bilanţul anului 2022. Însă referirile ei ”la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă s-au auzit uneori mai greu, din cauza focurilor de artificii.

Membrii Uniunii Creștin-Democrate (CDU), din opoziție, au calificat mesajul drept lipsit de sens și i-au cerut să demisioneze.

Lambrecht face parte din Partidul Social-Democrat (SPD), de centru-stânga, al cancelarului Olaf Scholz.

Citește și

În acest scandal, Scholz a declarat deja că are în continuare încredere în Lambrecht.

Un sondaj de opinie, realizat recent pentru televiziunea publică ZDF, arăta că 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie.

Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze. 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com