Rusia simulează apărarea insulelor Kurile, revendicate de Japonia, cu flota din Pacific – Digi24

  1. Rusia simulează apărarea insulelor Kurile, revendicate de Japonia, cu flota din Pacific  Digi24
  2. Flota rusă din Pacific a fost pusă în alertă ridicată pentru o inspecție-fulger  HotNews.ro
  3. Flota rusă din Pacific exersează atacarea insulelor Kurile  Mediafax
  4. Rusia lansează manevre surpriză ale Flotei sale din Pacific, într-un context de apropiere a Moscovei de…  Adevărul
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Rusia simulează apărarea insulelor Kurile, revendicate de Japonia, cu flota din Pacific – Digi24

Rusia şi-a plasat vineri flota din Pacific în stare de alertă maximă de luptă în vederea unor exerciţii menite să îi sporească capacitatea de respingere a unei agresiuni și să simuleze inclusiv apărarea insulelor Kurile, a căror suveranitate este revendicată de Japonia, informează Agerpres.

„Astăzi, la ora 09:00, întreaga Flotă din Pacific a fost pusă în stare de alertă maximă de luptă”, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în cursul unei reuniuni cu oficiali din domeniul apărării.

„Este necesar să fie exersate acţiuni care să împiedice desfăşurarea unor forţe inamice într-o zonă operaţională majoră din Pacific, în partea sudică a Mării Ohoţk, şi să fie respinsă debarcarea sa în Kurilele de Sud şi în insula Sahalin”, a subliniat el.

Rusia și Japonia își dispută suveranitatea insulelor din Arhipelagul Kurile, pe care sovieticii le-au anexat de la Japonia după ce au intrat în război împotriva acesteia, în august 1945.

Sovieticii au anexat insulele Chishima și sudul insulei Sahalin (regiunea japoneză Karafuto n.r.). Japonia încă revendică suveranitatea asupra insulelor Iturup, Kunashir și Shikotan, dar și a unui număr semnificativ de insule locuite – insulele Habomai.

Ministrul rus al Apărării a precizat că principalul obiectiv al acestor exerciţii este „creşterea capacităţii forţelor armate ruse de a respinge agresiunea unui potenţial inamic de pe mări şi oceane”.

Flota rusă din Pacific, cu baza la Vladivostok, în Extremul Orient, va lucra „în termene scurte” la antrenamente de luptă în zone maritime „apropiate şi îndepărtate”, a indicat ministrul rus al apărării, adăugând că la exerciţii participă Forţele aerospaţiale şi unităţi de sprijin.

În cursul acestor exerciţii, Flota rusă din Pacific se va antrena „să respingă atacuri aeriene masive”, „să caute şi distrugă submarine”, precum şi să efectueze tiruri cu torpile, tunuri şi rachete, a spus Şoigu.

Amiralul Nikolai Evmenov, comandantul întregii flote ruse, va avea responsabilitatea de a superviza aceste exerciţii, a precizat Şoigu, care a ordonat ca, în cursul manevrelor, unităţile să folosească noi tipuri de acţiuni, în conformitate cu dezvoltarea şi armamentul modern deţinut de inamic.

Şeful Statului Major General al Forţelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, a declarat că exerciţiile Flotei din Pacific se vor desfăşura în trei etape, prima dintre ele fiind trecerea sa în stare de alertă de luptă.

În cea de-a doua etapă, a adăugat el, navele vor fi desfăşurate în zona de manevră, iar în cea de-a treia şi ultimă fază vor avea loc antrenamente de tragere la ţintă şi alte acţiuni.

Comandamentul militar rus nu a precizat durata acestor exerciţii ale Flotei Rusiei din Pacific.

Anunţul privind lansarea manevrelor intervine în timp ce Beijingul, care desfăşoară cu regularitate exerciţii militare comune cu armata rusă, a anunţat vineri vizita în Rusia a ministrului chinez al apărării, între 16 şi 19 aprilie.

Editor : D.R.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com