Rusia acuză NATO de implicare directă în războiul din Ucraina. Patrușev: „Washington, campion în… – Digi24

  1. Rusia acuză NATO de implicare directă în războiul din Ucraina. Patrușev: „Washington, campion în…  Digi24
  2. Succesorul aparent al lui Vladimir Putin amenință că Rusia poate distruge orice țară, inclusiv SUA  HotNews.ro
  3. Statele NATO „sunt parte a conflictului” din Ucraina, susține Nikolai Patruşev, influentul aliat al lui Putin  G4Media.ro
  4. „Americanii sunt ‘campioni’ în ceea ce privește numărul de războaie declanșate”. Patrușev a lansat u  STIRILEPROTV.RO
  5. Rusia acuză NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina. „Le oferă informaţii de intelligence”  Adevărul
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Rusia acuză NATO de implicare directă în războiul din Ucraina. Patrușev: „Washington, campion în… – Digi24

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a acuzat luni NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina, căreia îi furnizează arme şi informaţii pentru a învinge Rusia. Fostul director FSB afirmă că Statele Unite sunt „campioane” la încălcarea suveranității altor țări.

„În realitate, ţările NATO sunt parte a conflictului. Acestea au transformat Ucraina într-o mare tabără militară. Ele trimit trupelor ucrainene arme şi muniţii, le oferă informaţii de intelligence, inclusiv obţinute de la sateliţi şi drone”, a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta, preluat de Reuters și Agerpres.

El a subliniat că instructori şi consilieri NATO antrenează armata ucraineană, în timp ce, pe front, mercenari din aceste ţări luptă ca parte a forţelor armate ucrainene.

„Încercând să prelungească cât mai mult posibil această confruntare, ele (ţările NATO) nu îşi ascund obiectivul principal – învingerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezintegrarea ei ulterioară”, mai afirmă Patruşev.

„Washingtonul, campion în încălcarea suveranităţii altor state”

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei s-a referit şi la viitorul Summit al democraţiei, care va avea loc săptămâna aceasta şi care se va axa pe situaţia din Ucraina.

„Dezbătând în mod ipocrit libertatea de a alege, SUA – care se erijează în principalul dictator în lume – în realitate nu vor decât să umilească pur şi simplu ţările în care suveranitatea şi puterea poporului au fost călcate în picioare de ele”, a mai declarat Patruşev.

În aceeaşi ordine de idei, el a atacat SUA, denunţând că „în timp ce proclamă sloganuri democratice în stânga şi în dreapta, Washingtonul a devenit de mult timp un campion în încălcarea suveranităţii altor state prin numărul de războaie şi conflicte declanşate”.

„Dacă SUA se decid cu adevărat să se îndrepte în direcţia democraţiei şi să înceteze să-şi mai umilească aliaţii vasali, nu putem decât să salutăm acest lucru”, a spus ironic Patruşev.

Nikolai Patruşev, fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB), este considerat unul dintre cei mai aprigi „ulii” din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Editor : B.P.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com