Rareș Bogdan, despre pragul pentru abuz în serviciu: Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este… – Digi24

  1. Rareș Bogdan, despre pragul pentru abuz în serviciu: Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este…  Digi24
  2. Rareş Bogdan: „Cea mai ruşinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică”  Antena 3 CNN
  3. Rareş Bogdan: Ieri a fost cea mai RUŞINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL / Vom muri politic în linişte, dacă continuăm aşa!  News.ro
  4. Rareș Bogdan a răbufnit: „Cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică”  Observator
  5. Rareş Bogdan, furios pe pragul de 9000 de lei: promotorii stau pitiţi şi tac ticălos  Mediafax
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Rareș Bogdan, despre pragul pentru abuz în serviciu: Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este… – Digi24

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat după ce Senatul a stabilit la 250.000 de lei pragul pentru abuz în serviciu pedepsit cu închisoare, propunere venită „pe mail” după o decizie în Coaliție, dar contestată de mai mulți membri ai PNL. El spune și că noul prag propus de președinții PNL și PSD, de 9.000 de lei, este „nesimțit de mare” și critică Curtea Constituțională a României, care a decis că este nevoie de un prag pentru incriminarea abuzului în serviciu.

„Ieri a fost cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seamăn! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

„Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate. Un partid, plus un plecat din acel partid au fost readuși pe teren pe o temă preferată, singura in care sunt antrenați sa combată. Toate acestea cu un popor destul de mimetic, care privește de câteva zile bune la ce se întâmplă în Israel și în Franța. Moment perfect! Aștept în continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori și inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul”, a continuat el.

„Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9.000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8999 lei nu mai este abuz?

Faptul că CCR se dovedește încă o dată ticăloasă nu mai este o surpriză pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la hoție, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament. Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a mai scris Rareș Bogdan.

Potrivit proiectului de lege, care a fost votat de Senat, „fapta funcţionarului public, care cu ştiinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege (…) ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Dispoziţiile privind condiţia ca paguba să fie mai mare de 250.000 lei nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o fracţiune de abuz în serviciu ori pe neglijenţă în serviciu, într-un interval de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărâri judecătoreşti de condamnare”.

Senatorul PNL Cristian Țăgârlaș, președintele comisiei juridice, a declarat miercuri la Digi24 că pragul de 250.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu a fost stabilit „în coaliție” și comunicat membrilor comisiei, care și l-au „însușit” și l-au introdus în proiectul de lege. Țăgârlaș afirmă că nu știe cine a propus valoarea pragului, dar spune că este o decizie politică pe care și-a asumat-o. În privința nivelului, care este mai mare decât pragul de 100.000 de lei, propus în OUG 13 din 2017, când sute de mii de oameni au ieșit în stradă, senatorul a făcut trimitere la inflație și la creșterea prețurilor.

După disputele provocate de proiectul de lege, liderii coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis miercuri seară să susțină propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.

Editor : M.B.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com