Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consili – STIRILEPROTV.RO

  1. Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consili  STIRILEPROTV.RO
  2. Putin a convocat Consiliul de Securitate. Președintele rus vrea să revendice o porțiune mai mare din…  Digi24
  3. Putin şi-a convocat Consiliul de Securitate ca să discute despre revendicarea unei porţiuni uriaşe a fundului Oceanului Arctic  G4Media.ro
  4. Putin vrea o porţiune uriaşă de pe fundul Oceanului Arctic. Şi-a convocat Consiliul de Securitate: „Să  Observator
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consili – STIRILEPROTV.RO

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a transmis, vineri, în cadrul Consiliului de Securitate, că Rusia dorește să extindă limitele platformei sale continentale din Oceanul Arctic.

În 2021, Rusia a depus la Națiunile Unite o cerere de redefinire a platoului său continental, despre care se crede că ar conține vaste rezervoare neexploatate de petrol și gaze. La momentul respectiv, Moscova a declarat că dorește mult mai mult din fundul Oceanului Arctic. Însă, atât Canada, cât și Danemarca au intenții similare, informează Reuters.

În conformitate cu dreptul internațional, platoul continental este definit ca fiind o zonă de ape de obicei puțin adânci care mărginește țărmul unei țări și care este considerată o extensie a teritoriului acesteia, permițând țării respective să își exploateze resursele naturale.

„Avem mai multe chestiuni importante astăzi, stimați colegi, care privesc atât agenda internă, cât și problema limitei exterioare a platoului continental al Rusiei în Oceanul Arctic. Să trecem la treabă”, a declarat Putin, citat de site-ul Kremlinului, potrivit Reuters.

Alte detalii despre această întâlnire nu au fost oferite de Kremlin, în cadrul căreia au participat mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și Serghei Narîșkin, șeful serviciilor de informații externe.

Citește și

Statele din Arctica vecine cu Rusia au devenit din ce în ce mai îngrijorate de ambițiile Moscovei în regiunea de importanță strategică de când aceasta a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie anul trecut.

Statele membre NATO au intensificat exercițiile militare în Arctica în ultimii ani, în timp ce Rusia și-a extins și reînnoit infrastructura militară în regiune.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com