Prima măsură luată de Pentagon după scurgerea masivă de documente secrete – Digi24

  1. Prima măsură luată de Pentagon după scurgerea masivă de documente secrete  Digi24
  2. Pentagon Leaks: Suspectul scurgerii de documente a fost prins / Imagini de la arestarea sa – VIDEO  HotNews.ro
  3. S-a aflat cine este persoana responsabilă pentru una dintre cele mai mari scurgeri de documente clasificate  Mediafax
  4. PentagonLeaks. Jack Teixeira riscă zece ani de închisoare pentru fiecare document dezvăluit. Cum îl…  Digi24
  5. A fost descoperită sursa scurgerii de documente de la Pentagon. Motivația sa a fost cu totul surprinzătoare  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Prima măsură luată de Pentagon după scurgerea masivă de documente secrete – Digi24

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat joi o revizuire internă a procedurilor de securitate în cadrul Pentagonului, după ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari scurgeri de documente confidenţiale din ultimul deceniu.

Presupusul autor al scurgerii de documente, care conţineau în principal informaţii despre războiul din Ucraina, este Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani, care a fost arestat joi în Massachusetts.

Într-o primă reacţie, Austin a salutat arestarea rapidă a suspectului de către FBI şi a declarat că este hotărât să acorde întregul său sprijin şi cooperare în cadrul anchetei.

În acelaşi timp, ministrul apărării a anunţat că l-a însărcinat pe secretarul adjunct pentru informaţii şi securitate să iniţieze o revizuire a procedurilor de „acces, responsabilitate şi control” ale serviciilor de informaţii din cadrul departamentului pentru „a preveni ca acest tip de incident să se mai întâmple”.

„Nu voi ezita să iau orice măsuri suplimentare necesare pentru a proteja secretele naţiunii noastre”, a declarat Lloyd într-un comunicat preluată de EFE, potrivit Agerpres.

Scurgere de informații fără precedent

FBI l-a arestat joi, în North Dighton, Massachusetts, pe Jack Teixeira, presupusul autor al scurgerilor de informaţii.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a declarat joi că agenţii FBI l-au arestat pe Teixeira în cursul după-amiezii „fără incidente” şi că acesta urmează să fie prezentat în faţa unui judecător al unui tribunal federal din Massachusetts, unde i se vor citi acuzaţiile, care nu au fost încă făcute publice, şi i se va cere să pledeze vinovat sau nevinovat.

Autorităţile americane nu au dezvăluit încă detalii despre modul în care au avut loc scurgerile de informaţii, dar The Washington Post a contactat o cunoştinţă a lui Teixeira, care a declarat că acesta a postat documentele pentru că voia să impresioneze alţi tineri cu care interacţiona pe platforma de jocuri online Discord.

Potrivit publicaţiei, Teixeira a accesat documentele la baza Gărzii Naţionale unde lucra, le-a luat acasă şi le-a postat pe Discord, platformă populară printre fanii jocurilor video.

Ulterior, aceste documente au fost diseminate pe alte reţele de socializare, cum ar fi Telegram, şi au ajuns în primele pagini ale marilor ziare din întreaga lume.

Cea mai mare parte a documentelor divulgate se referă la războiul din Ucraina şi oferă detalii despre planurile SUA şi NATO de a consolida ofensiva ucraineană.

În plus, informaţiile sugerează că este posibil ca Washingtonul să-i fi spionat pe unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai săi, cum ar fi Ucraina însăşi, Coreea de Sud şi Israelul, mai notează EFE.

Editor : B.P.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com