Prigojin, declarație-șoc: Opțiunea ideală este ca Rusia să anunțe sfârșitul operațiunii militare speciale – Digi24

  1. Prigojin, declarație-șoc: Opțiunea ideală este ca Rusia să anunțe sfârșitul operațiunii militare speciale  Digi24
  2. Evgheni Prigojin, liderul Grupului de mercenari Wagner, îi cere lui Putin să declare sfârșitul războiului  STIRILEPROTV.RO
  3. Evgheni Prigojin vorbește despre oprirea „operațiunii speciale din Ucraina”. „Rusia și-a atins…  Libertatea
  4. Prigojin este speriat de contraofensiva ucraineană. Opțiunea „ideală” pentru Rusia: să înceteze faza activă a războiului și să treacă în defensivă  HotNews.ro
  5. Evgheni Prigojin critică din nou Kremlinul: ”Este probabil ca ofensiva Ucrainei să reușească, pentru că Rusia este în criză”/ Șeful Wagner crede că ”dușmanii interni” vor împinge Kremlinul la concesii, transmite Institutul pentru Studiul Războiului  G4Media.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Prigojin, declarație-șoc: Opțiunea ideală este ca Rusia să anunțe sfârșitul operațiunii militare speciale – Digi24

Suntem în ziua cu numărul 416 a războiului din Ucraina. Șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că ofensiva în Ucraina ar trebui să înceteze. Acesta a îndemnat autoritățile rusești să anunțe terminarea „operațiunii militare speciale” și să se concentreze exclusiv pe apărarea teritoriilor cucerite până acum. Între timp, autoritățile ucrainene continuă să caute supraviețuitori sub dărâmăturile blocurilor lovite cu rachete rusești la Sloviansk. Cel puțin nouă oameni, printre care și un copil de doi ani, au murit aici, iar 21 au fost răniți. Președintele Volodimir Zelenski a numit Rusia un „stat malefic” și a spus că victoria în acest război este o datorie a Ucrainei pentru întreaga umanitate. 

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că Rusia ar trebui să înceteze faza ofensivă a „operațiunii militare speciale” – denumirea dată de autoritățile rusești invaziei din Ucraina și să se concentreze doar pe apărarea pozițiilor pe care le deține în prezent, afirmând că Rusia și-a îndeplinit deja obiectivele.

„Pentru autorități și pentru societate, în general. Este necesar, astăzi, să punem un punct decisiv operațiunii militare speciale. Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, să informăm pe toată lumea că Rusia și-a atins obiectivele, iar într-un sens chiar și le-a atins. Am eliminat un număr uriaș de luptători ai Forțelor Armate Ucrainene și putem raporta că sarcinile operațiunii militare speciale au fost îndeplinte”, a scris acesta.

„În teorie, Rusia și-a atins obiectivele prin distrugerea unei mari părți a populației active masculine a Ucrainei și prin intimidarea unei alte părți, care a fugit în Europa. Rusia a tăiat accesul la Marea Azov și la o mare parte din Marea Neagră, capturând porțiuni mari din teritoriul Ucrainei și creând un coridor terestru spre Crimeea. Acum nu a mai rămas decât un singur lucru de făcut: să ne poziționăm bine pe terenul câștigat și să ne consolidăm poziția în teritoriile pe care le avem”, a scris Prigojin.

Acesta a adăugat că, în urma războiului, „Ucraina este acum un stat cu o orientare absolut naționalistă” și nu o țară care se consideră o parte a Rusiei.

Prigojin a adăugat că Ucraina va pierde războiul chiar și dacă Rusia încetează ofensiva, deoarece „aceste teritorii, care astăzi sunt sub controlul Federației Ruse, pot rămâne la dispoziția Federației Ruse pentru mulți ani”.

Nouă morți în atacul cu rachete de la Sloviansk

Nouă oameni au murit și 21 au fost răniți în bombardamentele rusești din Sloviansk. Foto: Profimedia Images

Cel puțin nouă oameni au murit, printre care și un copil de doi ani și 21 au fost răniți în urma atacului cu rachete din Sloviansk. Serviciile de urgență ucrainene încă mai caută patru persoane care sunt date dispărute. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, 7 rachete au lovit vineri orașul și au avariat 34 de blocuri de locuințe, 20 de case, obiective de infrastructură civilă și 12 mașini.

„Operațiunile de salvare sunt în curs, în Sloviansk, regiunea Donețk. Încă o lovitură a teroriștilor. Rachete S-300 lansate asupra unor zone rezidențiale, asupra unor clădiri civile obișnuite. Oamenii zac sub dărâmături. Facem tot ce putem pentru a-i salva pe cei răniți. (…) Condoleanțele mele celor care au pierdut persoane iubite. Nicio singură oră în această săptămână de dinainte de Paște nu a trecut fără să fim martori la crimele și teroarea rusă. Acesta este un stat malefic și va pierde. Victoria noastră este o datorie pe care o avem pentru umanintate. Și vom fi victorioși”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Atacurile asupra civililor din Sloviansk au avut loc vineri, la ora 18:00, a declarat guvernatorului regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko. Rușii ar fi folosit rachete S-300 modificate.

De regulă, aceste sisteme sol-aer sunt folosite pentru apărarea antiaeriană, însă armata rusă le folosește tot mai des pentru bombardamente la sol, un semn că trupele invadatoare au probleme cu alimentarea cu muniție.

Jurnaliștii AFP, care au ajuns la locul exploziilor, au relatat că angajații serviciilor de urgență încercau să îndepărteze dărâmăturile pentru a ajunge la victime.

Cea de-a noua persoană decedată, o femeie, a fost scoasă dintre dărâmături noaptea trecută, înainte de miezul nopții.

Exploziile au afectat și un loc de joacă, iar pe străzi, printre resturi, puteau fi văzute și cărți de colorat pentru copii.

Orașul Sloviansk, controlat de Ucraina, se află la 45 de kilometri nord-vest de Bahmut, localitatea în care se dau lupte încă din vara anului trecut.

 

Editor : D.R.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com