Poziție tranșantă după ce Ana a fost omorâtă de câini în Sectorul 6: Ei sunt criminali – DCNews

  1. Poziție tranșantă după ce Ana a fost omorâtă de câini în Sectorul 6: Ei sunt criminali  DCNews
  2. Mircea Badea, mesaj tranșant: „Încep cu o declarație personală pe care o fac în această emisiune”  Antena 3 CNN
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Poziție tranșantă după ce Ana a fost omorâtă de câini în Sectorul 6: Ei sunt criminali – DCNews

Fotografie de la Los Muertos Crew: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-caine-ca-el-in-picioare-6836433/

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre cazul Anei, femeia omorâtă de câini în Sectorul 6.

Ziaristul a spus că principala greșeală este că oamenii nu își sterilizează animalele.

„Dincolo de ce fac autoritățile, să vedem ce putem face noi. În urmă cu câteva luni, o angajată de la TVR 1 a fost mușcată de câini tot prin Sectorul 6. Din fericire, nu a fost un caz soldat cu o tragedie, femeia a fost, mai degrabă, încolțită. Lucrurile au căzut în uitare. De ce nu s-a insistat de atunci pe subiect? De ce nu am avut atunci o discuție? De ce societatea nu s-a revoltat când a aflat că există potențialul unei drame?”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

„În al doilea rând, criminali sunt oamenii care lasă câini pe stradă, care nu sterilizează câinele și animalul produce pui. Sunt practic criminali de două ori: o dată pentru că pot omorî oameni și o dată pentru că trimit acei câini la abator. Ce se cere acum autorităților? Strângeți câinii, eutanasiați-i, dar cine produce, de fapt, acei câini? Oamenii care refuză să-și sterilizeze animalele. Ar trebui ca legea să fie mai fermă, iar până va deveni mai fermă, să fie aplicată măcar așa cum este acum”, a mai spus jurnalistul la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

„Și degeaba există o lege, dacă nu este respectată. Sunt milioane de oameni care nu o respectă și în mediul rural. Nu ai ce să faci cu 500 de polițiști. Vorbim de o țară întreagă. Nu s-a ajuns la un grad așa mare de civilizație încât oamenii să înțeleagă că trebuie să-ți sterilizezi animalul. Nu pot câteva sute de polițiști să se lupte cu milioane de oameni. Și primarii ar trebui incluși în lege pentru că animalul iese din curte și ajunge pe domeniul public”, a mai zis Val Vâlcu.

Ziaristul a mai zis că astfel de cazuri nu se întâmplă doar în București, ci și în alte orașe, cum a fost recent în Suceava când un copil a fost mușcat de câine.

Cât despre tragedia din Sectorul 6, jurnalistul a mai zis: „Harta ne spune că tragedia s-a produs în București, dar este totuși în câmp cu oi. În altă ordine de idei, și cetățenii trebuie să fie atenți. Dacă știi că acolo sunt haite de câini, eviți zona. Să ne gândim și la răspunderea noastră, a fiecăruia. Cum să-ți învingi frica alergând printre câini?”

VEZI ȘI: Mircea Badea, o abordare diferită despre cazul Anei, femeia ucisă de câini: Sunt absolut sătul să aud un astfel de discurs. E și discursul Danei Budeanu – https://www.dcnews.ro/mircea-badea-o-abordare-diferita-despre-cazul-anei-femeia-ucisa-de-caini-sunt-absolut-satul-sa-aud-un-astfel-de-discurs-e-si-discursul-danei-budeanu_902876.html

VEZI ȘI: VEZI ȘI: Duhovnicul Anei, femeia ucisă de câini în București: De ce s-a întors în locul unde mai fusese mușcată de animale – https://www.dcnews.ro/duhovnicul-anei-femeia-ucisa-de-caini-in-bucuresti-de-ce-s-a-intors-in-locul-unde-mai-fusese-muscata-de-animale_902871.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com