Poliţia a identificat două dintre cele opt persoane care au murit încercând să intre în SUA din Canada – HotNews.ro

  1. Poliţia a identificat două dintre cele opt persoane care au murit încercând să intre în SUA din Canada  HotNews.ro
  2. Reacția MAE în cazul românilor morți la granița dintre SUA și Canada  STIRILEPROTV.RO
  3. Poliția a identificat două dintre cele opt persoane care s-au înecat încercând să treacă ilegal din  Observator
  4. A fost identificată familia de români care a pierit în mlaștina de lângă Québec, în încercarea de a trece ilegal granița în SUA  G4Media.ro
  5. Au fost identificați doi dintre românii cu cetățenie canadiană care au murit în timp ce treceau ilegal g  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Poliţia a identificat două dintre cele opt persoane care au murit încercând să intre în SUA din Canada – HotNews.ro

Poliţia din Canada a identificat două dintre victime, în urma recuperării a opt cadavre, membri a două familii care au murit în această săptămână în timp ce încercau să intre în Statele Unite din Canada, traversând cu barca râul St. Lawrence, potrivit Reuters.

Shawn Dulude, șeful stației de poliție din Akwesasne MohawkFoto: Remiorz Ryan/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poliţia din Akwesasne Mohawk a afirmat că Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani, a murit având două paşapoarte canadiene, pentru un copil de doi ani şi pentru unul de un an, ale căror trupuri au fost, de asemenea, recuperate. Poliţia a identificat o altă victimă de 28 de ani, Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache.

Poliţia crede că tragedia ar fi avut loc miercuri noapte, pe vreme rea, şi caută încă o persoană dispărută, în legătură cu acest caz. Barca sa a fost găsită în apropierea zonei unde au fost recuperate trupurile victimelor.

Adjunctul Lee-Ann O’Brien a declarat, vineri, că victimele par să facă parte din două familii, una de indieni şi una de români, care încercau să ajungă ilegal în Statele Unite.

Preşedintele Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au ajuns la un acord, săptămâna trecută, pentru a-I împiedica pe solicitanţii de azil să vină în Canada prin treceri neoficiale ale frontierei, o mişcare despre care criticii au afirmat că i-ar putea determina pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri când trec graniţa.

Poliţia din Akwesasne a afirmat că acordul care pune capăt tuturor intrărilor pe la frontiera neoficială, inclusiv Roxhan Road din Quebec, nu ar fi trebuit să fi avut o influenţă în acest caz, pentru că aceste familii încercau să ajungă în Statele Unite, nu în Canada.

Anul trecut, o familie de indieni formată din patru membri a murit înghetaţă în provincia canadiană Manitoba, în timp ce încerca să treacă în Statele Unite.

Rezervaţia Akwesasne se întinde pe ambele maluri ale râului St. Lawrence, cu teritorii în Ontario şi Quebec pe partea canadiană, şi în New York.

Mai mulţi oameni au folosit teritoriul Akwesasne pentru a încerca să treacă pe ascuns în Statele Unite, cu 80 de interceptări înregistrate anul acesta, şi majoritatea au fost indieni sau români, a afirmat Shawn Dulude, şeful serviciului de poliţie din Akwesasne Mohawk.

Source: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com