Papa Francisc și-a îndreptat mesajul cu ocazia Paștelui către Ucraina, Rusia, Israel și Palestina. Mii de oameni, prezenți la Vatican – Digi24

  1. Papa Francisc și-a îndreptat mesajul cu ocazia Paștelui către Ucraina, Rusia, Israel și Palestina. Mii de oameni, prezenți la Vatican  Digi24
  2. Papa Francisc a vorbit despre speranță în mesajul ”Urbi et Orbi” de Paște. Ce le-a transmis rușilor  STIRILEPROTV.RO
  3. Papa Francisc, în mesajul „Urbi et Orbi”: „Doamne, ajută poporul ucrainean în drumul spre pace”  Libertatea
  4. VIDEO Un miliard de creștini sărbătoresc Paștele catolic. Papa Francisc face un nou apel la pace  Digi24
  5. Ce au dus la biserică și ce au primit credincioșii care celebrează azi Paștele  Timp Online
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Papa Francisc și-a îndreptat mesajul cu ocazia Paștelui către Ucraina, Rusia, Israel și Palestina. Mii de oameni, prezenți la Vatican – Digi24

Papa Francisc le-a cerut duminică, în cadrul mesajului său tradițional „Urbi et Orbi” de Paște pentru lumea întreagă, rușilor să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina și a făcut apel la dialog între israelieni și palestinieni, ca urmare a violențelor recente.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a rostit binecuvântarea Urbi et Orbi în Piața Sf. Petru, în fața a 100.000 de oameni. 

El a vorbit despre „întunericul și tristețea în care, mult prea adesea, lumea noastră se află” și s-a rugat la Dumnezeu pentru pace. 

„Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”, a spus acesta. 

El i-a cerut lui Dumnezeu să „aline pe cei răniți și pe toți cei care au pierdut apropiați din cauza războiului, și să permită întoarcerea prizonierilor în siguranță la familiile lor. Deschide inimile întregii comunități internaționale pentru a încerca să încheie acest război și tot conflictul și vârsarea de sânge din lumea noastră”. 

Precum a făcut-o la fiecare sărbătoare a Paștelui, Francisc a cerut pace în Orientul Mijlociu, apelul său fiind mai urgent datorită ultimelor violențe din Ierusalim și din schimburile de focuri peste graniță în care au fost implicate Israelul, Libanul și Siria. 

„În această zi, Doamne, îți încredințăm orașul Ierusalim, primul martor al reînvierii Tale. Îmi exprim profunda îngrijorare în privința atacurilor din aceste ultime zile care amenință speranța unui climat de încredere și respect reciproc, necesar pentru a relua dialogul dintre israelieni și palestinieni, pentru ca pacea să domine în Orașul Sfânt și în întreaga regiune”, a spus el. 

Pentru tradiționalul mesaj al papei, așteptat de întreaga lume, se aflau 100.000 de credincioși în Piata Sfântul Petru de la Vatican. Un miliard de creștini sărbătoresc astăzi Paștele catolic. La slujba de la miezul nopții, Papa Francisc a deplâns „vântul rece al războiului”. În cuvântarea sa, suveranul pontif în vârstă de 86 de ani a vorbit despre amărăciunea, disperarea şi deziluzia pe care mulți le resimt în prezent. 

Sâmbătă seară, suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, care a fost spitalizat săptămâna trecută, a prezidat timp de două ore şi jumătate vigilia pascală a Învierii Domnului în bazilica Sfântul Petru din Roma, în prezenţa unui public alcătuit din aproximativ 8.000 de persoane, conform Agerpres.

„În faţa puterii răului (…), a logicilor de calcul şi a indiferenţei care par să guverneze societatea, a cancerului corupţiei, a propagandei nedreptăţii, a vânturilor îngheţate ale războiului”, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi „să regăsească amintirea care regenerează speranţa”. 

Liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă a botezat apoi, unul câte unul, opt adulţi – femei şi bărbaţi -, originari din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia şi Venezuela. 

Prin binecuvântarea „Urbi et Orbi”, suveranul pontif face în mod tradiţional un tur de orizont al conflictelor de pe planeta noastră.

Editor : A.C.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com