„Ostatic nuclear”: Reacția Ucrainei la anunțul lui Vladimir Putin privind Belarusul – HotNews.ro

  1. „Ostatic nuclear”: Reacția Ucrainei la anunțul lui Vladimir Putin privind Belarusul  HotNews.ro
  2. Rusia își mută din armele nucleare tactice în Belarus, anunță Vladimir Putin  Digi24
  3. LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 30. Guvernul ucrainean facilitează producţia în masă de dro  Mediafax
  4. LIVE Război în Ucraina, ziua 396: Pierderi mari de echipamente pentru armata rusă / Putin încearcă iar să sperie Occidentul / Arme din anii 1930 șί 1940 într-un convoi rusesc  HotNews.ro
  5. Ucraina pregătește contraofensiva, dar cere discreție privind detaliile. SUA nu cred că Putin va folosi…  Digi24
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » „Ostatic nuclear”: Reacția Ucrainei la anunțul lui Vladimir Putin privind Belarusul – HotNews.ro

Rusia a luat Belarusul drept „ostatic nuclear”, a declarat duminică Ucraina, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că va desfășura arme nucleare „tactice” pe teritoriul aliatului său apropiat, transmite AFP.

Alexandr Lukasenko alaturi de Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AFP / Profimedia Images

„Kremlinul a luat Belarusul drept ostatic nuclear”, a scris pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate ucrainean, Oleksii Danilov, adăugând că decizia este un „pas spre destabilizarea internă a țării”.

Anunțul președintelui rus „maximizează nivelul de percepție negativă și de respingere publică a Rusiei și a lui Putin în societatea belarusă”, a adăugat Danilov.

Vladimir Putin a anunțat sâmbătă că a obținut acordul Minskului pentru a desfășura arme nucleare „tactice” în Belarus, o țară vecină a Uniunii Europene și condusă din 1994 de Alexander Lukașenko, cel mai apropiat aliat al său.

Deși Belarusul nu este implicat direct în conflictul din Ucraina, Moscova a folosit teritoriul său pentru a desfășura ofensiva sa asupra Kievului anul trecut sau pentru a efectua lovituri.

Oficialii ruși au lansat în repetate rânduri amenințări puțin voalate de a folosi arme nucleare în Ucraina dacă conflictul se va intensifica semnificativ.

Vladimir Putin și-a justificat decizia de sâmbătă prin disponibilitatea Marii Britanii de a trimite muniții cu uraniu sărăcit în Ucraina.

Source: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com