Oficial ucrainean: Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă”. Când va avea loc marea ofensivă – STIRILEPROTV.RO

  1. Oficial ucrainean: Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă”. Când va avea loc marea ofensivă  STIRILEPROTV.RO
  2. Rusia pregătește ofensive în mai multe zone  HotNews.ro
  3. „Vor urma zile și mai sângeroase”. Kievul spune că Rusia se pregătește pentru o „escaladare maximă” a…  Digi24
  4. Rusia se pregătește pentru o „escaladare maximă” a conflictului din Ucraina (înalt oficial ucrainean de securitate)  G4Media.ro
  5. Kievul anunță că Rusia se pregătește pentru „o maximă escaladare a conflictului”. Când ar avea loc asal  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Oficial ucrainean: Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă”. Când va avea loc marea ofensivă – STIRILEPROTV.RO

Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă” a războiului din Ucraina, posibil chiar în următoarele săptămâni, a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, într-un interviu la Sky News.

El nu a exclus posibilitatea ca Vladimir Putin să încerce un nou atac dinspre nord, sud şi est, aşa cum s-a întâmplat la 24 februarie 2022, iar această ofensivă ar putea chiar să coincidă cu împlinirea unui an de la invazia lansată la 24 februarie 2022.

„Rusia se pregăteşte pentru o escaladare maximă. Adună tot ce poate, face exerciţii şi antrenamente. Când vine vorba de o ofensivă din diferite direcţii, deocamdată, pot spune că nu excludem niciun scenariu în următoarele două-trei săptămâni”, a afirmat el, potrivit News.ro.

„Sunt conştient că principalele lupte urmează să aibă loc şi se vor întâmpla în acest an, în decurs de două-trei luni”, a mai spus Danilov.

El se aşteaptă ca aproximativ jumătate din cei peste 320.000 de soldaţi mobilizaţi de Rusia în septembrie anul trecut să fie implicaţi în cel de-al doilea val, atunci când va avea loc.

Danilov i-a îndemnat pe aliaţii occidentali să trimită mai multe arme, inclusiv avioane de luptă – în cazul britanicilor, avioane Typhoon.

După interviul lui Danilov, acordat marţi, şi o purtătoare de cuvânt a armatei a declarat miercuri că există semne că Rusia se pregăteşte pentru o nouă ofensivă în sudul Ucrainei. „Nu doar pe uscat, ci şi pe mare şi în aer”, a declarat la televiziunea naţională Natalia Humeniuk, şefa Centrului unit de coordonare a presei din cadrul forţelor de securitate şi apărare din sudul Ucrainei, relatează CNN.

Serviciile de informaţii ucrainene au observat schimbări în activitatea forţelor navale ruseşti în Marea Neagră, a precizat ea. „Aceasta creşte şi scade rapid, iar portavioanele de rachete se deplasează înainte şi înapoi”, a spus ea.

Între timp, Ministerul Apărării din Belarus a declarat marţi că va organiza încă o săptămână de exerciţii militare comune cu Rusia. „Pe parcursul săptămânii, reprezentanţii militari din cele două ţări vor exersa planificarea comună a folosirii trupelor, pe baza experienţei anterioare din conflictele armate ale ultimilor ani”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com