Nouă ieșire nervoasă a lui Dmitri Medvedev, care i-a cerut premierului japonez să-și facă seppuku / Ce l-a deranjat pe fostul președinte rus – HotNews.ro

  1. Nouă ieșire nervoasă a lui Dmitri Medvedev, care i-a cerut premierului japonez să-și facă seppuku / Ce l-a deranjat pe fostul președinte rus  HotNews.ro
  2. Medvedev: Premierul Japoniei ar trebui „să-şi facă seppuku”  Digi24
  3. Medvedev, criză de nervi: Premierul Japoniei ar trebui „să-şi facă harakiri”  Adevărul
  4. Biden l-a primit pe prim-ministrul japonez Fumio Kishida la Casa Albă: „Vreau să fiu foarte clar, Statele Unite sunt pe deplin, hotărâte şi total angajate în alianţa şi apărarea Japoniei”  G4Media.ro
  5. Fumio Kishida, prima vizită la Casa Albă. Joe Biden: „Statele Unite sunt total angajate în apărarea…  Digi24
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Nouă ieșire nervoasă a lui Dmitri Medvedev, care i-a cerut premierului japonez să-și facă seppuku / Ce l-a deranjat pe fostul președinte rus – HotNews.ro

G. S. • HotNews.ro

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat sâmbătă pe premierul japonez Fumio Kishida de obediență rușinoasă față de Statele Unite și i-a sugerat acestuia să-și facă seppuku, transmite Reuters.

Fumio KishidaFoto: Yasuyuki Kiriake / Jiji Press Photo / Profimedia Images

Aceasta a fost cea mai recentă declarație dintr-un lung șir de declarații șocante și provocatoare din partea lui Medvedev, care a era văzut cândva ca un reformator cu înclinații occidentale.

Medvedev este un aliat de bază al președintelui Vladimir Putin, ocupând funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și al unui organism care supraveghează industria de apărare.

El a reacționat la întâlnirea de vineri, de la Washington, dintre Kishida și președintele american Joe Biden, în urma căreia cei doi lideri au emis o declarație comună în care se spune că: „Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanității și nejustificabil în niciun fel”.

Medvedev a afirmat că declarația arată „paranoia” față de Rusia și „trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în exploziile de la Hiroshima și Nagasaki” – o referire la bombele atomice pe care Statele Unite le-au aruncat asupra Japoniei pentru a forța capitularea acesteia la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Medvedev a declarat că, în loc să ceară Statelor Unite să se pocăiască pentru acest lucru, Kishida arată că este „doar un însoțitor de serviciu pentru americani”.

El a declarat că o astfel de rușine poate fi spălată doar prin comiterea seppuku – o formă de sinucidere prin spintecare, cunoscută și sub numele de hara-kiri. Kishida ar trebui să-și facă seppuku în timpul ședinței de guvern după întoarcerea de la Washington, a adăugat Medvedev.

De la invazia Rusiei în Ucraina, Medvedev a amenințat în repetate rânduri că amestecul Occidentului în criză ar putea duce la un război nuclear și s-a referit la ucraineni drept „gândaci”, într-un limbaj despre care Kievul spune că este în mod deschis genocidar.

Putin a declarat anul trecut că riscul unui război nuclear este în creștere, dar a insistat că Rusia nu a „înnebunit” și că își vede propriul arsenal nuclear ca pe un factor de descurajare pur defensiv.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com