Medvedev propune „împărțirea liniștită” a Ucrainei pentru a evita un război nuclear. Ce spune despre… – Digi24

  1. Medvedev propune „împărțirea liniștită” a Ucrainei pentru a evita un război nuclear. Ce spune despre…  Digi24
  2. Medvedev vrea o „împărțire liniștită” a Ucrainei cu România, Ungaria și Polonia pentru a evita un nou război mondial  HotNews.ro
  3. Medvedev se leagă de ţara noastră: România visează de zeci de ani să cucerească regiunile de vest ale  Mediafax
  4. Dmitri Medvedev ar prefera împărțirea Ucrainei cu Polonia, Ungaria și România, decât un război…  Libertatea
  5. Dmitri Medvedev propune „împărţirea liniştită” a Ucrainei pentru evitarea unui război mondial şi se ref  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Medvedev propune „împărțirea liniștită” a Ucrainei pentru a evita un război nuclear. Ce spune despre… – Digi24

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărţire liniştită” a Ucrainei este „mai bună” decât un război mondial şi a invocat în context „aspiraţii” în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS, potrivit Agerpres.

„Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului „Ştiinţa”.

Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost „trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor”.

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii. „Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (…) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute”, a spus Medvedev.

El a afirmat că este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. „Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii”, a afirmat Medvedev.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com