Matteo Messina Denaro, capul mafiei Cosa Nostra, prins după o ”vânătoare” de 30 de ani. ”Am umplut un – STIRILEPROTV.RO

  1. Matteo Messina Denaro, capul mafiei Cosa Nostra, prins după o ”vânătoare” de 30 de ani. ”Am umplut un  STIRILEPROTV.RO
  2. „Am umplut un cimitir, singur”. Matteo Denaro „Diabolik”, nașul mafiei siciliene, a fost arestat după 30…  Digi24
  3. Italia l-a arestat pe cel mai căutat cap al Cosa Nostra, temutul „Diabolik”, la 30 de ani după dispariția sa  HotNews.ro
  4. Un mare cap al mafiei siciliene Cosa Nostra, capturat de poliția italiană după 30 de ani de la condamnare. Matteo Messina Denaro, cunoscut drept ”Diabolik”, a organizat asasinarea magistraților Falcone și Borsellino  G4Media.ro
  5. Cel mai căutat şef al mafiei din Italia a fost arestat. Poliţiştii îl căutau de 30 de ani  Mediafax
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Matteo Messina Denaro, capul mafiei Cosa Nostra, prins după o ”vânătoare” de 30 de ani. ”Am umplut un – STIRILEPROTV.RO

Denaro, considerat a fi capul mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost arestat după o ”vânătoare” care a durat 30 de ani. Boss-ul mafiot a fost prins într-o clinică din Palermo, unde mergea pentru un tratament medical.

Carabinierii din Italia l-au arestat pe Matteo Messina Denaro, cel mai căutat șef al mafiei din Peninsulă, care a fugit de autorități timp de trei decenii, scrie The Guardian.

Denaro, care a fost reținut în ”capitala” siciliană Palermo, este presupus a fi șeful mafiei Cosa Nostra.

Conform News, carabinierii au precizat, într-un tweet, că Matteo Messina Denaro a fost depistat într-o unitate medicală, unde se dusese pentru a urma un tratament clinic.

Citește și

Pe Twitter au apărut imagini cu momentul în care Matteo Messina Denaro este condus în cătuşe către maşina carabinierilor, dar şi cu oamenii care aplaudă reuşita poliţiştilor.

”O mare victorie pentru statul nostru, care arată că nu se dă bătut în faţa mafiei. La aniversarea a trei decenii de la arestarea lui Totò Riina, un alt cap al crimei organizate, Matteo Messina Denaro, este adus în faţa justiţiei”, a comentat pe Twitter premierul italian Giorgia Meloni.

El a fost condamnat în lipsă la o pedeapsă pe viață pentru rolul său în crimele din 1992 ale procurorilor anti-mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Denaro riscă, de asemenea, o nouă pedeapsă cu închisoarea pe viață pentru rolul său în atacurile cu bombă din Florența, Roma și Milano, care au ucis 10 persoane în anul următor.

Supranumit „Diabolik”, Matteo Messina Denaro a fost cândva considerat un candidat pentru a fi șeful mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017.

Denaro și-a păstrat modul de viață luxos chiar și în timp ce fugea de poliție

Bărbatul de 60 de ani a făcut la un moment dat o declarație șocantă: ”Am umplut un cimitir de unul singur”. Denaro și-a păstrat stilul de viață luxos chiar și după ce a fugit, datorită sumelor mari de bani de care dispunea.

În august 2021, postul de televiziune public italian Rai a lansat o înregistrare care datează din martie 1993, în care vocea lui Denaro a fost identificată pentru prima dată în timpul unui proces în care a fost chemat să depună mărturie. După câteva săptămâni, capul mafiot a fugit și de atunci nu a mai fost găsit.

El a fost condamnat în lipsă în 2002 la închisoare pe viață pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com