Lavrov o insultă pe Maia Sandu și amenință Republica Moldova: Ar putea deveni următoarea Ucraină – Digi24

  1. Lavrov o insultă pe Maia Sandu și amenință Republica Moldova: Ar putea deveni următoarea Ucraină  Digi24
  2. Lavrov amenință din nou Chișinăul: „Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a fi următoarea Ucraină” / El invocă și România  HotNews.ro
  3. Lavrov amenință Chișinăul, susținând că „Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova pentru a avea…  Libertatea
  4. Lavrov amenință Republica Moldova că ar putea deveni următoarea Ucraină. Reacția Chișinăului  Adevărul
  5. Lavrov: Occidentul vrea să transforme Moldova în ”viitoarea Ucraină”, iar Maia Sandu este „nerăbdăt  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Lavrov o insultă pe Maia Sandu și amenință Republica Moldova: Ar putea deveni următoarea Ucraină – Digi24

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în „următoarea Ucraină”, transmite EFE.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei poate urma calea Ucrainei, potrivit Jurnal.md.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, „toţi vor fi în pericol”. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că „trebuie să oprim Rusia şi să ajutăm Ucraina să câştige războiul”.

În acelaşi interviu, Lavrov a spus că Occidentul minte în legătură cu refuzul Rusiei de a negocia în problema Ucrainei şi că acesta încearcă să întoarcă Republica Moldova, Georgia şi fostele republici sovietice împotriva Moscovei, transmite Agerpres.

„Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială”, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că guvernul georgian se ghidează după interesele naţionale, în pofida apelurilor occidentale de a deschide „un al doilea front” împotriva Rusiei.

„Îi voi cita pur şi simplu atât pe premier, cât şi pe miniştrii săi care, ca răspuns la o presiune fără precedent de a se alătura sancţiunilor şi a deschide un al doilea front (…), spun că se ghidează după interesele naţionale”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, Lavrov a adăugat că Moscova şi Tbilisi au dezvoltat comerţul bilateral, turismul, cooperează în domeniul energiei, iar partea georgiană este conştientă că toate acestea sunt în interesul statului şi poporului georgian.

Spre deosebire de guvernul georgian, preşedinta Salome Zurabishvili a făcut câteva declaraţii prin care şi-a manifestat sprijinul faţă de Kiev, aminteşte EFE.

Editor : A.C.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com