Eugen Tomac: În mod ironic, Olanda nu aplică legislaţia Schengen. E acuzată de deficienţe grave – Mediafax

  1. Eugen Tomac: În mod ironic, Olanda nu aplică legislaţia Schengen. E acuzată de deficienţe grave  Mediafax
  2. Documentele ce arată cum sunt încălcate regulile Schengen de către Olanda, care ani de zile s-a opus aderării României, iar acum Bulgariei  HotNews.ro
  3. Eugen Tomac: OIanda are mari deficiențe în ceea ce privește implementarea legislației Schengen. Sunt date oficiale ale Consiliului UE pe care România trebuie să le folosească la negocierile de săptămâna viitoare din Suedia  G4Media.ro
  4. Documente ale Consiliului UE arată că Olanda încalcă legile Schengen. Tomac: Să fie folosite de România  Observator
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Eugen Tomac: În mod ironic, Olanda nu aplică legislaţia Schengen. E acuzată de deficienţe grave – Mediafax

„În mod ironic, şi cel de-al doilea stat care s-a împotrivit, de-a lungul timpului, intrării României în Schengen are mari deficienţe în ceea ce priveşte implementarea legislaţiei Schengen. Sunt date oficiale, prezentate în două documente ale Consilului UE. În primul, Olanda este acuzată de deficienţe <grave> privind aplicarea acquis-ului Schengen în domeniul politicii comune a vizelor”, scrie pe Facebook europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

El afirmă că Olandei i se face practic un instructaj oficial privind modul în care ar trebui să-şi reorganizeze întregul sistem consular pentru a nu vulnerabiliza spaţiul Schengen.

„Sunt formulate, prin urmare, 25 de propuneri pe care aceasta trebuie să le implementeze de îndată. Cea de a doua recomandare a Consiliul Uniunii Europene este elaborată pe baza unui Raport din 2021 în ceea ce priveşte implementarea de către Olanda a legislaţiei Schengen privind returnarea. Astfel, Olanda este obligată să implementeze o serie de modificări legislative pentru o aplicare uniformă a Directivei privind returnarea în conformitate cu jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Cele două documente pot şi trebuie să fie folosite de autorităţile române şi cele bulgare în negocierile de săptămâna viitoare din Suedia. Bineînţeles, nu pot să nu apreciez decizia politică a Olandei de a susţine în prezent aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu putem uita însă că, timp de 11 ani, ne-a fost îngrădit acest drept în mod nejustificat de către o ţară care astăzi este <certată> pentru deficienţe grave ce ţin chiar de protejarea spaţiului Schengen. Guvernele român şi bulgar trebuie să acţioneze în mod coordonat şi eficient. Este limpede că în spaţiul Schengen putem şi trebuie să intrăm doar împreună. Olanda se opune accesului Bulgariei, iar această decizie ne afectează în mod direct şi pe noi.
Prin urmare, consider că, dacă pe 26 ianuarie, la Consiliul JAI, nu avem o concluzie şi un calendar asumat de corectare a votului discriminatoriu din 8 Decembrie 2022, atunci singura şi cea mai rapidă cale de a intra în spaţiul Schengen rămâne acţiunea la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Situaţia în care ne aflăm nu mai ţine de relaţia dintre state sau instituţii. Acum, miza este demnitatea noastră şi trebuie să luptăm pentru a o recâştiga! România merită în Schengen”, încheie liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com