Emmanuel Macron a aterizat în această dimineaţă în România, la întoarcerea din China – Digi24

  1. Emmanuel Macron a aterizat în această dimineaţă în România, la întoarcerea din China  Digi24
  2. Emmanuel Macron a ajuns în România, după vizita din China. Aeronava prezidențială a aterizat pe Aeroportu  STIRILEPROTV.RO
  3. Xi Jinping „susţine orice efort pentru restabilirea păcii în Ucraina”. Declarația comună cu Macron nu…  Digi24
  4. Editorial dur în presa conservatoare din Marea Britanie: „Macron s-a umilit singur – și a umilit UE” prin vizita în China  G4Media.ro
  5. Macron, din China direct în România. Motivul pentru care președintele Franței face o scurtă oprire pe Oto  STIRILEPROTV.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Emmanuel Macron a aterizat în această dimineaţă în România, la întoarcerea din China – Digi24

Președintele francez Emmanuel Macron, care a fost într-o viziză oficială în China, a aterizat pentru o escală tehnică în România, pe parcursul zborului de întoarcere către Franța.

Este doar o escală tehnică, nu este o vizită pe care președintele Emmanuel Macron o face în România, în continuarea vizitei pe care a făcut-o deja în China.

Avionul cu care călătorește Emmanuel Macron este un Airbus A330, avionul prezidențial al Franței din 2009. A fost ales de președintele de atunci, Nicolas Sarkozy. Acest avion se pare că are nevoie să facă o escală tehnică iar pentru aceasta a fost aleasă România. 8.198 de kilometri – este distanţa aero dintre Beijing şi Paris.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale agenda președintelui României nu specifică nicio întrevedere sau un anunț despre prezența lui Emmanuel Macron în țara noastră. 

Macron vine din China

Preşedintele francez Emmanuel Macron a întreprins o vizită în China între 5 şi 7 aprilie. În acelaşi interval s-a aflat în China şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Cei doi lideri europeni au avut întrevederi joi la Beijing cu conducerea chineză pentru a discuta despre relaţiile complexe dintre părţi, într-un efort de a obţine sprijinul Chinei pentru restabilirea păcii în Ucraina, potrivit Agerpres.

China este de o mare importanţă pentru Europa având în vedere interdependenţele şi o lungă istorie comună, a declarat von der Leyen în debutul discuţiilor cu premierul chinez Li Qiang. Ambele părţi au beneficiat imens de pe urma acestei relaţii, a subliniat ea într-o înregistrare postată pe Twitter.

Cu toate acestea, relaţiile UE-China au devenit mai complexe în ultimi ani, a adăugat şefa Comisiei Europene, insistând pe discutarea tuturor aspectelor relaţiilor (UE-China) astăzi, ceea ce va ajuta atât Uniunea Europeană, cât şi China să navigheze într-un mediu geopolitic complex şi volatil

Sunt convins că China are un rol major de jucat în construirea păcii, a spus Macron cu puţin timp înaintea discuţiilor cu preşedintele chinez Xi Jingping, care erau aşteptate să se axeze pe războiul din Ucraina.

Editor : M.D.B.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com