Doliu în cinematografie. A murit ultimul actor din „Nea Mărin miliardar“ VIDEO – Adevărul

Doliu în cinematografie. A murit ultimul actor din „Nea Mărin miliardar“ VIDEO  AdevărulVedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google

Home » Doliu în cinematografie. A murit ultimul actor din „Nea Mărin miliardar“ VIDEO – Adevărul

Thury Ștefan, unul dintre cei mai mari balerini români, a murit la vârsta de 81 de ani. Multă lume îl știe din filmul „Nea Mărin miliardar“ și ulterior în celebra producție „Veronica”. Thury Ștefan a fost însă și un balerin excepțional.

Conform click.ro, a fost prim balerin al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dar s-a ocupat în egală măsură și de cariera de actor. A avut succes nu doar pe scenă, ci și în viața personală, având nu mai puțin de trei soții.

Thury Ștefan, un fost balerin și actor care s-a dedicat în ultimii ani metaloplastiei FOTO Facebook

Prima sa parteneră de viață, pe care a întâlnit-o în tinerețe, a fost Anca Pandrea, cea care mai târziu a devenit soția lui Iurie Darie. De asemenea, Ștefan Thury a făcut furori pe scenele românești ca fiind cel mai bun imitator român al legendarului actor și comediant Charlie Chaplin.

Citește articolul complet pe click.ro

În ultimii ani, Thury Ștefan s-a retras la Câmpulung, județul Argeș, unde a început să practice metaloplastia. A avut numeroase vernisaje, iar operele sale au ajuns în expoziții din toată țara, dar și în străinătate.

Filmul a avut un succes răsunător

„Nea Mărin Miliardar”, cea mai de succes peliculă românească din toate timpurile, cu încasări-record în cinematografe, a împlinit 44 de ani de la lansare. Pe 5 februarie 1979 apărea în cinematografe comedia regizată de Sergiu Nicolaescu.

„Nea Mărin Miliardar“ este comedia savuroasă tradiţională care înfăţişează un român pitoresc şi descurcăreţ – olteanul Mărin Juvete din Băileşti. Venit pe litoral, nea Mărin este confundat cu un miliardar american, Mister Marlon Juvette, cu care seamănă izbitor şi căruia îi fusese răpită fiica de către o bandă de gangsteri care ajung la Marea Neagră.

O pleiadă de actori apar în film: Draga Olteanu-Matei (Veta), Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Ştefan Bănică, Puiu Călinescu (locotenentul Colombo), Stela Popescu, Sebastian Papaiani, Vasilica Tastaman, Adina Popescu, Mircea Albulescu, Colea Răutu, Dan Tufaru, Hamdi Cerchez, Mihai Mălaimare etc.

„Mă bucur că am făcut această comedie, deși nu e genul meu”

Filmările de pe litoral au fost făcute în hoteluri, piscine, shop-uri, baruri de noapte şi pe plajele din staţiunile Mamaia şi Olimp. Hotelul Vega a profitat de celebrele scene turnate aici pentru a se relansa în circuitul turistic după modernizare, în timp ce faimosul lanţ hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp a rămas în paragină.

De ce Nea Mărin? Pentru că e un ţăran român descurcăreţ şi oltean. A fost un film care a prins foarte mult la spectatorii români. Deţine recordul de spectatori, peste 14 milioane. Sunt mult mai mulţi, dacă socotim şi telespectatori, a fost văzut de minimum 30 milioane. Mă bucur că am făcut această comedie, deşi nu e genul meu, mie mi-au plăcut foarte mult filmele istorice, chiar şi adaptările pe care le-am făcut erau filme grele“, mărturisea Sergiu Nicolaescu într-un interviu luat de ziarul Adevărul în mai 2008.

Source: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com