Decizia ICCJ: procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se rejudecă! – DigiSport

  1. Decizia ICCJ: procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se rejudecă!  DigiSport
  2. La ÎCCJ este așteptat astăzi verdictul în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua  Gazeta Sporturilor
  3. Fanii FCSB au trimis pizza pentru susținătorii CSA Steaua care așteaptă la ÎCCJ…  SPORT.RO
  4. Astăzi poate fi dat verdictul final în privința palmaresului celor de la CSA Steaua și FCSB  DigiSport
  5. FCSB jubilează după decizia de la Înalta Curte: „Este o mare victorie pentru noi! Palmaresul a fost şi este la FCSB!”. Exclusiv  Fanatik.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Decizia ICCJ: procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se rejudecă! – DigiSport

  • Fotbal: ElvețiaIsrael, marți, 21:45, DGS 1

  • Fotbal: ScoțiaSpania, marți, 21:45, DGS 2

UPDATE 15:40: Judecătorii au decis ca procesul să fie rejudecat. Până atunci, palmaresul rămâne neschimbat, astfel că CSA Steaua deține trofeele din perioada 1947 – 1998, iar FCSB din 2003 și până în prezent. 

„48951/3/2017 – Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.

Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA

Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”

Dr. Ronx Ikharia spune Adevărul despre imunitatea organismului într-un documentar de excepție. Pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 20:00.

UPDATE 14:50: Răspunsul judecătorilor urmează să apară dintr-un moment în altul. 


Războiul dintre CSA Steaua și FCSB pe seama palmaresului, aproape de final

Pe 16 martie, ÎCCJ a amânat procesul pentru ziua de 28 martie, iar astăzi ar putea fi dat un verdict final în ceea ce privește disputa pentru palmares dintre cele două cluburi. De această dată însă, nu va fi chemată nicio parte în fața Instanței, ci judecătorii ar urma să ia o decizie pe baza informațiilor strânse de-a lungul timpului.

Reamintim că, pe data de 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat palmaresul echipei de fotbal Steaua din 1947 și până în 2003. FCSB a făcut însă apel, iar Instanța a decis, în iunie 2021, să retragă perioada 1998 – 2003 din dreptul „Militarilor”, care au rămas cu palmaresul din 1947 – 1998, în timp ce clubul lui Gigi Becali îl deține pe cel din 2003 și până în prezent.

  • Adrian Căvescu este avocatul care reprezintă FCSB și în acest caz, alături de Dan Idita. De partea cealaltă, CSA Steaua este reprezent de către Florin Talpan, jurist al MApN

Ce decizie va lua, de fapt, ÎCCJ legată de palmaresul Stelei. ”Va fi definitivă!”

Dacă judecătorii vor lua o decizie, aceasta va fi una definitivă, dar există și ipoteza ca și acest caz să fie retrimis către judecare.

”Înalta Curte de Casație și Justiție, a amânat pentru data de 28.03.2023 pronunțarea în cauza ce are ca obiect acțiunea în constatarea palmaresului echipei istorice Steaua București, deschisă de Clubul Sportiv al Armatei în anul 2017.

Prin cererea de chemare în judecată, inițiată la Tribunal București, CSA Steaua a solicitat în contradictoriu cu FCSB, să se constate că deține palmaresul echipei istorice, aferent perioadei 1947 – 2003. Tribunalul București a constatat inițial palmaresul in favoarea CSA Steaua, iar Curtea de Apel București, care a admis apelul declarat de FCSB, a redus palmaresul din 1947 până în anul 1998. Tot Curtea de Apel a constatat că, ulterior anului 1998, CSA Steaua nu are nicio calitate de a invoca vreun drept asupra palmaresului echipei.

Așadar, acum Înalta Curte trebuie să stabilească, în premieră, natura și caracterele juridice ale instituției de drept reprezentată de palmaresul sportiv și competițional al unui club sportiv, precum și modurile prin care se transferă, de la un titular la altul, în situațiile în care entitatea sportivă își schimbă proprietarul.

Decizia instanței supreme va fi de această dată una definitivă, dacă nu va fi trimis cazul spre rejudecare, și astfel regimul juridic și calitatea de titular al palmaresului echipei Steaua București, vor fi definitiv reglementate”, spunea avocatul Adrian Căvescu, în exclusivitate, pentru digisport.ro, pe 16 martie.

Etichete: csa steaua , palmares , verdict , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com