Daea cere Ucrainei să limiteze exportul de cereale către România și anunță mai multe controale la graniță – Digi24

  1. Daea cere Ucrainei să limiteze exportul de cereale către România și anunță mai multe controale la graniță  Digi24
  2. Primele măsuri anunțate oficial de România în scandalul cerealelor ieftine din Ucraina  HotNews.ro
  3. Răspunsul Ursulei von der Leyen pentru România, la scrisoarea privind problema cerealelor din Ucraina |…  Antena 3 CNN
  4. Ungaria extinde interdicțiile privind produsele agroalimentare ucrainene  G4Media.ro
  5. Uniunea Europeană pregătește restricții la importurile de cereale din Ucraina  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Daea cere Ucrainei să limiteze exportul de cereale către România și anunță mai multe controale la graniță – Digi24

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat miercuri seară, după discuțiile cu omologul său ucrainean, Mikola Solski, că România va intensifica controalele la graniță în cazul produselor importate din Ucraina. „Verificările vor fi coordonate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, a spus el. În același timp, Daea cere Ucrainei să reducă exportul de cereale către țara noastră și să-l dirijeze pentru culoarele de tranzit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Agriculturii a spus că România va continua să permită tranzitul de cereale către state terţe. „România rămâne singura poartă de import a produselor din Ucraina”, după ce Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria(începând cu 24 aprilie) au interzis importul cerealelor din Ucraina, a transmis el.  

În urma discuțiile cu omologul său ucrainean, Petre Daea a anunțat că România a luat măsura de intensificare a verificărilor în vamă a calităţii produselor importate din Ucraina, verificări coordonate de către ANSVSA, conform legislaţiei europene în vigoare. „Această măsură a fost comunicată ministrului ucrainean. De asemenea, ministrul ucrainean a fost informat că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară pentru transportul produselor care tranzitează teritoriul României către state terţe. Începând de mâine, un colectiv de specialişti format din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai ministerului Transporturilor, ai Ministerului Finanţelor şi ai MADR va proceda imediat la implementarea soluţiilor tehnice pentru monitorizare”, a anunţat Daea.

De asemenea, ministrul Agriculturii i-a cerut ministrului ucrainean să „folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru ca agenții economici din Ucraina să reducă exportul de cereale și plante oleaginoase către România, dirijând exportul pentru culoarele de tranzit”.

Petre Daea a anunțat că vineri va avea o nouă întâlnire cu ministrul Agriculturii ucrainean pentru a găsi și alte soluții pentru tranzitul cerealelor ucrainene. „Ministrul Agriculturii a informat că miniştrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria Slovacia şi România au făcut propuneri vicepreşedintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis comisar european responsabil cu politică comercială la nivelul UE şi comisarului pe probleme de agricultură, Janusz Wojciechowski privind regulile de comerţ. Ministrul agriculturii ucrainean a solicitat o întrevedere tete-a-tete cu ministrul român, întâlnirea va avea loc vineri 21 aprilie ora 9.00 la Bucureşti pentru găsirea şi a altor soluţii ce pot fi implementate în vederea asigurării tranzitului în România şi alte probleme specifice situaţiei actuale”, a mai spus Daea.

Editor : C.L.B.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com