Cutremur în SuperLigă! Mihai Rotaru o lasă pe Craiova pentru CSA Steaua. Când și cum s-ar produce această mutare – Eurosport RO

  1. Cutremur în SuperLigă! Mihai Rotaru o lasă pe Craiova pentru CSA Steaua. Când și cum s-ar produce această mutare  Eurosport RO
  2. Mihai Rotaru ar putea investi la CSA Steaua! Condiția pusă de patronul Universității Craiova  DigiSport
  3. Schimbă Rotaru strategia Ce s-a întâmplat în ultimul sezon în care nu a avut profit  Gazeta Sporturilor
  4. Mihai Rotaru, felicitat pentru lovitura dată în pauza de iarnă: ”Foarte mare meseriaș”  DigiSport
  5. Universitatea Craiova l-a pierdut pe internaționalul român: „A căzut! Mai căutăm!” Anunțul lui Sorin Cârțu …  SPORT.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Cutremur în SuperLigă! Mihai Rotaru o lasă pe Craiova pentru CSA Steaua. Când și cum s-ar produce această mutare – Eurosport RO

Articol scris de Maria Olteanu

Apele au fost agitate în ultima vreme la Universitatea Craiova, după ce Mirel Rădoi a luat decizia să excludă patru fotbaliști din lot fără să se consulte înainte cu Sorin Cârțu. Mihai Rotaru, patronul oltenilor, s-a declarat și el nemulțumit de toată situația creată în Bănie, vorbind cu regrete chiar și după ce Rădoi a demisionat de la echipă.
S-a vehiculat inclusiv faptul că Rotaru este hotărât să o lase pe Universitatea Craiova în această vară, dar informațiile au fost negate de Cârțu.

Romanian Liga ICârțu, nemulțumit de ratarea transferului unui jucător din SuperLigă! „Cer prea mult pentru România”07/01/2023 LA 13:26

Chiar și așa, surse Antena Sport afirmă că nu ar fi imposibilă o „trădare” în fotbalul românesc în perioada următoare, Rotaru fiind decis să renunțe la proiectul din Bănie și să meargă în București, unde ar urma să investească la CSA Steaua, echipă care rămâne deocamdată fără drept de promovare.

Singurul obstacol în realizarea acestui plan este Legea Sportului, care s-ar putea modifica în această primăvară și ar da astfel frâu liber mutării.

CITEȘTE ȘI:

Mihai Rotaru ar putea să o dea pe Universitatea Craiova pentru CSA Steaua

Mihai Rotaru ar putea pleca de la Craiova în perioada următoare, chiar dacă pe moment situația pare că a reintrat pe un făgaș normal, iar liniștea s-a reinstalat la echipă odată cu venirea lui Eugen Neagoe.

CSA Steaua ar putea să fie următoarea destinație pentru finanțator, însă deocamdată interdicția la promovare în SuperLigă a militarilor face ca mutarea să fie în impas.

Dacă datele problemei s-ar modifica la 1 mai 2023, atunci când va fi votată noua Lege a Sportului, Mihai Rotaru ar putea bifa acest transfer. În momentul de față există o prevedere la articolul 31 care le interzice cluburilor susținute din bani publici să poată evolua în ligile profesioniste.

Veștile par a fi unele bune pentru echipa din Ghencea, deoarece Ministerul Sportului a lăsat de înțeles că actualele prevederi vor fi modificate, iar Steaua ar urma să aibă drept de promovare dacă va reuși să obțină biletele pentru SuperLigă pe teren.

Rămâne de văzut dacă Legea Sportului se va modifica în timp util, iar Steaua ar putea veni în prima ligă sau dacă datele rămân aceleași, iar roș-albaștrii vor mai evolua vreme de un sezon în liga secundă.

Promovarea Stelei ar putea însemna totodată și mutarea lui Mihai Rotaru de la Craiova la București, unde ar urma să investească în Ghencea, după aproape un deceniu de acționariat în sudul țării, perioadă în care echipa a crescut și a obținut trei trofee, dar în care nu a reușit să câștige nici măcar un titlu de campioană.

ADI POPA VINE CU O SOLUȚIE PENTRU CA STEAUA SĂ POATĂ PROMOVA: „AM O ALTĂ VARIANTĂ”

Mijlocașul experimentat al Stelei, Adi Popa, a oferit o soluție pentru ca echipa din Ghencea să poată promova în Liga 1, în cazul în care va termina pe unul dintre primele două locuri.

Ar fi al doilea an consecutiv în care „militarii” nu ar putea promova. Anul trecut, steliștii au terminat pe locul 4, însă nu au putut juca barajul pentru accederea în prima ligă. De asemenea, suporterii echipei nu concep ca încă un sezon să fie ratat din cauza condițiilor pentru promovare. Concret, CSA Steaua ar putea avea drept de promovare în cazul în care legea sportului s-ar modifica sau clubul să fie cedat de Ministerul Apărării unui investitor privat.

În viziunea lui Adi Popa, cea mai bună soluție ar fi preluarea clubului de către suporteri, cam ceea ce au încercat dinamoviștii în această iarnă, prin modificarea planului de reorganizare. Totuși, e greu de crezut că acest lucru s-ar putea realiza, deși steliștii ar avea drept de promovare în acest caz.

„Eu am o altă variantă, pe care a spus-o domnul Dîncu și mi se pare foarte inteligentă. S-o ia suporterii pe sistemul socios. Așa Steaua ar fi tot timpul a suporterilor, cum se poartă și afară. Să aibă 49% Armata și suporterii restul. Dacă nu se schimbă legea sportului, asta e singura variantă (n.r.- ca MApN să se asocieze cu o entitate privată) pentru a obține dreptul de promovare.

Domnul Dîncu a promovat pentru prima dată această idee și chiar mi s-a părut inteligentă, nu mă gândisem la asta. Cunosc majoritatea suporterilor, ultrașilor. Sunt oameni cu joburi respectabile, cu afaceri, nu sunt huligani. Din 2000, dacă sunt 20 care sar calul, nu trebuie să-i băgăm pe toți în aceeași oală”, a spus Adi Popa, pentru Digi Sport.

CSA Steaua mai are 3 etape de disputat în sezonul regular al ligii a 2-a, în deplasare la Unirea Slobozia și Ripensia Constanța și pe teren propriu cu Minaur Baia Mare.

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 – 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).

Romanian Liga IUn titular al Craiovei nu a făcut deplasarea în Antalya. S-ar putea opera în perioada următoare04/01/2023 LA 18:30Romanian Liga IUniversitatea Craiova a dat lovitura pe piața transferurilor! „E unul dintre cei mai buni!”04/01/2023 LA 16:42

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com