CTP nu crede în apărarea Simonei Halep și se teme de un scenariu sumbru: „Ar însemna SFÂRȘITUL!” – Gazeta Sporturilor

  1. CTP nu crede în apărarea Simonei Halep și se teme de un scenariu sumbru: „Ar însemna SFÂRȘITUL!”  Gazeta Sporturilor
  2. GSP: „Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat”. Anunțul făcut de CTP în cazul Simonei Hale  HotNews
  3. Cristian Tudor Popescu susține că e imposibil ca Simona Halep să scape fără sancțiune. Pe ce se bazează jurnal  EVENIMENTUL ZILEI
  4. Scapă Simona Halep fără nicio sancțiune? Cristian Tudor Popescu vede „imposibil” acest scenariu…  SPORT.RO
  5. CTP încinge scandalul de dopaj! De ce este imposibil ca Simona Halep să scape fără o sancțiune  stiripesurse.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » CTP nu crede în apărarea Simonei Halep și se teme de un scenariu sumbru: „Ar însemna SFÂRȘITUL!” – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat luni, 16 ianuarie 2023, 08:43 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2023 10:16

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (66 de ani) susține, în contextul investigației în care Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) este anchetată pentru dopaj, că „este imposibil să scape fără sancțiune”.

CONTEXT:

În timp ce-și așteaptă audierea, Simona Halep și-a construit cazul pe ideea că substanța interzisă cu care a fost depistată, roxadustat, i-a ajuns în organism dintr-un supliment nutritiv contaminat.

Cristian Tudor Popescu nu crede în acest scenariu. De fapt, se așteaptă ca acesta să nu o ferească de suspendare pe dubla câștigătoare de Grand Slam.

AUSTRALIAN OPEN Ce pierdere! Favoritul gazdelor s-a retras de la Australian Open cu 24 de ore înaintea primului meci: „Sunt devastat!”

Cristian Tudor Popescu: „Imposibil ca Simona Halep să scape fără sancțiune”

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona, ca să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune.

E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă.

Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a punctat CTP, potrivit newsweek. 

CTP: „O suspendare de doi sau patru ani ar însemna sfârșitul pentru Simona Halep”

Referitor la suspendarea pe care Simona o va primi, CTP a oferit 3 variante, una sumbră:

„Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”.

Simona stă deja din octombrie, are aproximativ 3 luni de când a fost suspendată provizoriu.

Substanța care i-a fost depistată în organism este roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit de regulă în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO. Printre altele, îmbunătățește disponibilitatea fierului în organism și crește nivelul hemoglobinei.

Între timp, Halep rămâne aproape de top 10 WTA, deși n-a mai jucat de luni bune. Momentan ocupă locul 12 în ierarhia mondială și așteaptă vești dinspre Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea ei.

Mai multe știri din tenis: 

Veste-fulger în tenis! ITF a rupt contractul cu firma lui Pique, cea care a schimbat formatul Cupei Davis: „O mare victorie”

Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com