Contraofensiva Kievului. Trupele ucrainene au debarcat deja pe malul stâng al fluviului Nipru – Antena 3 CNN

 1. Contraofensiva Kievului. Trupele ucrainene au debarcat deja pe malul stâng al fluviului Nipru  Antena 3 CNN
 2. Semnul că începe contraofensiva. Ucraina a lansat un atac cu drone asupra flotei ruse din Sevastopol VIDEO  Adevărul
 3. VIDEO Atac cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea  HotNews.ro
 4. Indiciu că Ucraina a început ofensiva de primăvară: atac pe timp de noapte cu drone în portul Sevastopol  Mediafax
 5. VIDEO Sevastopolul a fost atacat de drone navale / Autoritățile pro-ruse susțin că atacul a fost respins  G4Media.ro
 6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Contraofensiva Kievului. Trupele ucrainene au debarcat deja pe malul stâng al fluviului Nipru – Antena 3 CNN

Război în Ucraina, ziua 425. Forțele ucrainene ar fi stabilit cu succes poziții de-a lungul malului estic al râului Nipru în ultimele zile, un semn că forțele ruse își pierd pozițiile defensive în sud.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

 • Orașul Sevatopol din Crimeea a fost atacat cu drone
 • Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, prezidează reuniunea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite
 • Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar numeroase altele au fost rănite, duminică, în bombardamente efectuate de armata rusă în mai multe zone din Ucraina
 • Lavrov spune că Moscova „nu va ierta” SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi
 • ISW: În Kremlin au loc dispute aprige despre cum să continue războiul din Ucraina
 • Rusia ameninţă Grupul G7 cu anularea Acordului cu Ucraina privind exporturile de cereale
 • Ambasadorul Chinei la Paris a pus la îndoială suveranitatea Ucrainei. Reacția Franței
 • G7 condamnă utilizarea de către Rusia a alimentelor ca instrument de „coerciţie geopolitică”
 • Cel puțin cinci rachete rusești au lovit orașul Harkov și în împrejurime

Update 09:09 Oraşul Sevastopol din peninsula anexată Crimeea a fost atacat cu drone la primele ore ale dimineții de luni.

Mihail Razvojaev, guvernatorul susţinut de Moscova, a anunțat că una dintre drone a fost doborâtă de sistemele locale de apărare, iar o a doua a explodat singură.

Până la ora acestei actualizări există informații legate de pagube.

Update 08:02 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, prezidează, luni, reuniunea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

O întâlnire cu omologul său american, secretarul de stat Antony Blinken, nu este planificată cu această ocazie.

„Nu există astfel de planuri. În general, nu avem o agendă cu americanii pentru discuții la nivel ministerial în acest moment”, a declarat, duminică, ministrul adjunct de Externe rus Serghei Riabkov.

Tensiunile rămân la nivel ridicat între Rusia și Statele Unite din cauza invaziei Moscovei în Ucraina și a aprofundării disputelor diplomatice.

Moscova a transmis că „nu va ierta” SUA pentru că a refuzat să elibereze vize jurnaliștilor ruși care intenționau să meargă în Statele Unite pentru a acoperi prestația ministrului Lavrov la ONU.

Presa de stat rusă a indicat că Moscova va lua măsuri de retorsiune împotriva reporterilor americani.

Update 00:01 Forțele ucrainene au stabilit cu succes poziții de-a lungul malului estic al râului Nipru în ultimele zile, un semn că forțele ruse își pierd pozițiile defensive în sud, a informat duminică, 23 aprilie, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Organizația de cercetare cu sediul la Washington DC a spus că bloggerii militari ruși au fost capabili să furnizeze suficiente imagini și rapoarte geolocalizate pentru a confirma prezența armatei ucrainene de cealaltă parte a graniței naturale începând de sâmbătă. Regiunea Herson, în sudul țării, se află în apropierea Crimeei și a fost în mare parte sub control rusesc încă din primele faze ale războiului.

Evoluția vine în vreme ce analiștii occidentali bănuiau de multă vreme că Ucraina va lansa o ofensivă de primăvară asupra pozițiilor defensive rusești, care a stagnat în timpul iernii, când războiul se apropia de primul an de luptă. La sfârșitul anului 2022, Ucraina a reușit să recucerească orașul Herson, o victorie cheie care a lăsat Rusia fără controlul niciunui mare oraș ucrainean.

ISW nu a putut confirma amploarea sau intențiile debarcărilor, care par să fi avut loc la nord de Oleșki, un oraș vizavi de Herson, de cealaltă parte a fluviului Nipru.

Imaginile înregistrate pe 18 aprilie arată vehicule amfibii ucrainene care debarcă pe malul de est al râului, stabilind un cap de pod. Podurile de peste râu fuseseră anterior distruse, deoarece Ucraina încerca să taie liniile de aprovizionare rusești în Herson.

ISW a spus că filmările indică faptul că, pe lângă stabilirea de poziții de-a lungul malurilor râului Nipru, forțele ucrainene au avansat până la periferia de nord a Oleșki și la vest de Daci, o așezare care se află de fiecare parte a podului Antonivski – care a fost distrus de atacurile cu rachete ucrainene pentru a opri forțele ruse care se aflau anterior în orașul Herson.

Acesta a adăugat că dovezile sugerează că forțele ruse nu aveau control asupra insulelor din râurile Kinka și Ceaika din apropiere, lângă podul Antonivski.

ISW a declarat că bloggerii militari ruși „au susținut pe 20 și 22 aprilie că forțele ucrainene și-au menținut poziții în estul regiunii Herson timp de săptămâni, au stabilit linii de aprovizionare stabile către aceste poziții și efectuează în mod regulat ieșiri în zonă – toate indicând o lipsă de control rusesc a zonei”.

Șeful centrului de presă al comandamentului operațional „Sud” Natalia Humeniuk nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informațiile și a cerut tăcerea informațională.

„Vreau ca toată lumea să înțeleagă că se lucrează foarte greu atunci când este cu adevărat necesar să treacă un astfel de obstacol precum Niprul, de exemplu. Când linia frontului trece printr-un râu atât de larg și puternic. Prin urmare, condițiile unei operațiuni militare necesită tăcere informațională până când aceasta este suficient de sigură pentru armata noastră. De aceea trebuie să avem răbdare”, a spus Humeniuk.

Totodată, ea a adăugat că ocupanții de pe malul stâng al regiunii Herson încearcă să se ascundă în spatele populației locale pentru a se asigura cu un „scut uman” pe noile linii de apărare. În plus, inamicul încearcă să atragă cât mai departe forțele mai puternice și mai pregătite.

Război în Ucraina, 23 aprilie | Cel puțin cinci rachete rusești au lovit orașul Harkov

Război în Ucraina, 22 aprilie | Pericol de explozie la centrala nucleară de la Zaporojie

Război în Ucraina, 21 aprilie | Șeful Pentagonului: ”Aliaţii au adus în Ucraina tancuri, blindate şi echipamente pentru nouă brigăzi”

Război în Ucraina, 20 aprilie | Rusia „spală” petrol în țări prietene, iar benzina și motorina ajung în Uniunea Europeană

Război în Ucraina, 19 aprilie | Ucraina nu va anunța data contraofensivei de primăvară

Source: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com