Cele cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de PentagonLeaks. Cât de adânc au fost infiltrate… – Digi24

  1. Cele cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de PentagonLeaks. Cât de adânc au fost infiltrate…  Digi24
  2. Pentagon Leaks. Implicarea reală a României în războiul din Ucraina, dezvăluită în documentele secrete ajunse pe internet / Reacția Guvernului  HotNews.ro
  3. SUA încearcă să-și calmeze aliații, după scurgerea masivă de documente clasificate  G4Media.ro
  4. Ce știm până acum despre scurgerea majoră de informații de la Pentagon. Aliații SUA, stânjeniți  Adevărul
  5. Scurgerea informațiilor secrete a fost provocată de o dispută între gameri pe tema războiului din Ucraina  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Cele cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de PentagonLeaks. Cât de adânc au fost infiltrate… – Digi24

Documentele clasificate ale Pentagonului distribuite în public care au prins pe picior greșit Washingtonul și aliații săi au oferit detalii rare despre ofensiva Rusiei în Ucraina obținute de Departamentul american al Apărării, scrie The Moscow Times.

Scurgerea provoacă îngrijorare cu privire la faptul că Rusia ar putea să își schimbe metodele de comunicare pentru a-și ascunde planurile secrete și pentru a depista sursele confidențiale care au oferit informațiile incluse în documentele Pentagonului.

Ucraina a spus săptămâna trecută că informațiile scurse se bazează pe „o cantitate mare de informații fictive” și, luni, a respins concluziile unui raport în care se spunea că Kievul a fost obligat să își schimbe unele planuri pe care le avea în legătură cu contraofensiva din această primăvară din cauza scurgerilor de informații.

Kremlinul a transmis luni că „analizează” documentele scurse.

Iată ce se dezvăluie în cele în jur de 100 de documente ale Pentagonului despre armata rusă:

1. Până la 43.000 de soldați ruși au murit în acțiune până la începutul anului 2023 în războiul din Ucraina; numărul total al victimelor (morți și răniți) din rândul armatei ruse se estimează a fi între 189.500 și 223.000. De cealaltă parte, pierderile umane totale ale armatei ucrainene se ridică la aproximativ 130.000, dintre care 17.500 și-au pierdut viața.

Pierderile armatei ruse par să fi fost schimbate la o fracțiune din numărul original înainte ca documentele să apară pe canalele proruse de Telegram.

2. Armata rusă pare să recunoască faptul că războiul din Ucraina a degradat capacitățile militare ale trupelor ruse, potrivit raportului emis de Centrul de Control al Apărării Naționale al Statului Major al Rusiei.

3. Interceptările americanilor includeau planuri specifice de atac ale armatei ruse și data la care urmau să lovească infrastructura ucraineană și mai multe ținte militare, precum centrale electrice, poduri, o zonă de depozitare a dronelor, un sistem de apărare antiaeriană și soldați ucraineni.

4. Un document top secret conținea strategia Statului Major al armatei ruse pentru combaterea tancurilor NATO pe care Ucraina urmează să le primească prin înființarea de „zone de tragere” de rază lungă, medie și scurtă de acțiune acoperite de unități și arme specifice, cât și prin instruirea soldaților ruși cu privire la vulnerabilitățile tancurilor.

5. Serviciile de informații americane par să fi pătruns în aproape toate instituțiilor militare ale Rusiei, inclusiv în Statul Major, Ministerul Apărării și agenția de spionaj a armatei ruse, GRU; americanii au spioni chiar și în Grupul Wagner.

Citește și: Cine a scurs documentele secrete ale Pentagonului. Ce teorii iau în calcul americanii

Editor : Raul Nețoiu

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com