Cazul Tyre Nichols, un tânăr de culoare ucis în bătaie de polițiștii americani. Detalii îngrozitoare… – Digi24

  1. Cazul Tyre Nichols, un tânăr de culoare ucis în bătaie de polițiștii americani. Detalii îngrozitoare…  Digi24
  2. Cinci foști ofițeri din Memphis, acuzați de crimă și răpire în cazul morții lui Tyre Nichols, un incident care ar putea declanșa noi proteste în SUA  G4Media.ro
  3. Poliţia din Memphis a făcut publice imagini cu poliţiştii care îl bat cu bestialitate pe Tyre Nichols / Tânărul își striga mama în timp ce agenţii îl loveau / Biden a discutat cu familia lui Nichols  HotNews.ro
  4. Un nou caz „George Floyd” în SUA: Cinci poliţişti sunt acuzaţi de crimă, după ce un suspect a murit la  Observator
  5. Cinci foști polițiști americani au fost inculpați pentru crimă, după arestarea violentă a unui…  Libertatea
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Home » Cazul Tyre Nichols, un tânăr de culoare ucis în bătaie de polițiștii americani. Detalii îngrozitoare… – Digi24

Un nou caz, care amintește de cel al lui George Floyd, zguduie societatea americană: un tânăr de culoare, Tyre Nichols, în vârstă de 29 de ani a fost ucis în urma unei acțiuni brutale a polițiștilor din Memphis, statul Tennessee. Tânărul poate fi auzit în timp ce strigă după mama sa, în timp ce este bătut cu bestialitate de polițiști. Președintele Joe Biden a avut o discuție telefonică de 1o minute cu membrii familiei, înainte publicării respectivei înregistrări, informează CNN.

RowVaughn Wells, mama lui Tyre Nichols a declarat că a văzut imaginile, despre care a spus că sunt „oribile” și pe care „niciun părinte nu ar trebui să le vadă”.

Conform avocatului familiei, Wells nu a putut să reziste să vadă primul minut din înregistrare, în care fiul ei strigă „Ce am făcut?” în timp ce e agresat cu brutalitate de polițiști. La finalul înregistrării, Tyre Nichols e auzit în timp ce-și strigă mama de trei ori.

Președintele Joe Biden a avut o convorbire telefonică de 10 minnute cu membrii familiei Nichols. Conform unui comunicat emis de Casa Albă, Biden și-a exprimat condoleanțele sale și ale soției și a apreciat „curajul și tăria” de care membrii familiei dau dovadă în aceste momente.

Cinci ofițeri de poliție au fost puși zilele trecute sub acuzare de crimă, lovire și răpire, după moartea lui Tyre Nichols.

Pe data de 7 ianuarie, polițiștii au încercat să îl aresteze pe Tyre Nichols, pentru o presupusă încălcare a regulilor de circulație. Conform poliției locale, Tyre Nichols „a fugit” după o „confruntare” cu polițiștii.

În cele din urmă, Tyre a fost arestat și, ulterior, spitalizat. O anchetă internă a poliției a arătat că polițiștii au făcut uz de „forță excesivă”. Tyre Nichols a murit trei zile mai târziu. 

Cazul Tyre Nichols amintește de cel al morții lui George Floyd din luna mai 2020, care a dus ulterior la declanșarea protestelor Black Lives Matter, dar și a cazului Rodney King, un alt american de culoare bătut cu bestialitate de poliția americană, în anul 1991.

Editor : M.L.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 ioanaforjudge.com